Vigsel i kirken

Bryllup er en fest for kjærligheten. To mennesker lover å elske og ære hverandre og holde sammen i gode og onde dager resten av livet. Det handler om de to, men de to står ikke alene. Løftene blir gitt med vitner tilstede.

Ekteskapsinngåelse eller vigsel er en offentlig handling. I vitners nærvær og for Guds ansikt gir to mennesker hverandre løftet om at de vil leve sammen resten av livet. En godkjent vigselsperson skal erklære at ekteskapet gyldig. Par som er borgelig viet kan i tillegg ha en kirkelig forbønnshandling for ekteskapet. I Den norske kirke er alle velkommen til å gifte seg - enten paret består av mann og kvinne eller to mennesker av samme kjønn.

For å undersøke om ønsket dato og tidspunkt for vielse i kirkene i Drammen er mulig og for å bestille vielse, kontakt Kirkekontoret for Den norske kirke i Drammen: post.drammen@kirken.no eller telefon 32 98 91 00 (hverdager kl. 09.00-15.00). For par der minst én er medlem av Den norske kirke og er bosatt i Drammen kommune, koster ikke kirke, kantor, prest og kirketjener noe. For andre: se "Praktiske opplysninger".

Mer informasjon og praktiske råd til dem som planlegger bryllup i kirken, finnes i lenkene under.