Velkommen til dåp i Bergen!

Du er alltid velkommen til dåp. I dåpen blir vi møtt av Guds kjærlighet. Den er et virkekraftig tegn som gir oss del i Guds frelse, og en gave som det bare er å ta imot, uansett når i livet vi døpes. Barn, unge og voksne er like velkomne til dåp. Den som døpes blir medlem i Den norske kirke. Du er velkommen til å ta kontakt med din menighet hvis du vil bli døpt, eller du ønsker å la barnet ditt døpes.

De aller fleste søndager er dåp en del av gudstjenesten. Hjertelig velkommen til i dåp i en av våre kirker! Om registrering av dåp:

Vi anbefaler dåp i den menigheten der en bor. Ved barnedåp vil barnet i årene som kommer få invitasjon om å ta del i forskjellige aktiviteter i menigheten, som en del av menighetens trosopplæring.

Fadderne må være medlem i Den norske kirke eller en kirke som praktiserer barnedåp, og være fylt 15 år.

Ønsker dere dåp i en kirke som ligger utenfor Bergen kommune, må dere ta kontakt med den menigheten der dere ønsker dåpen, deretter tar dere kontakt med Kirketorget, på tlf 55 59 32 10 for å avtale dåpssamtale med en menighet i Bergen.

Siden 2021 har vi tilbudt drop-in-dåp i kirker i Bergen. Da kan du som ønsker dåp for deg selv eller barnet ditt møte opp uten påmelding, og bli døpt. Det er et godt alternativ for deg som ikke ønsker dåp i en søndagsgudstjeneste. Helt enkelt - like stort. Les mer om tilbudet i artiklene nedenfor.

Nedenfor finner du påmeldingsskjema til dåp, her kan du ønske deg kirke og dato. Les også mer om hvordan du som voksen skal gå frem dersom du ønsker å bli medlem i Den norske kirke i artikkelen "Dåp av voksne" nedenfor. Mer informasjon om dåpshandlingen, praktiske forberedelser og det å være fadder finner du også nedenfor. Har du andre spørsmål om dåp som du ikke finner svar på her, kontakt Kirketorget.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"