Kirken har pakket inn gudstroen i en kultur ikke alle identifiserer seg med. Men om Gud alltid er større trenger vi kanskje ikke like alt i den kristne kulturen for å ha en tro? Bli med på en samtalekveld med et innledende foredrag av professor Jan-Olav Henriksen om Gudsbilder og hva de gjør med oss.
Tre samtalekvelder om Gudsbilder og hva de gjør med oss.
Mandagene 12. februar, 11. mars og 22. april, kl 19 – 21 i Son kulturkirke.
FRI ENTRE.
12. februar: Gud – en utfordring for tro og tanke.
Er tro på Gud intellektuelt akseptabelt? Hvordan kan tro på Gud gi mening i dagens verden, og i møte med alle de grusomheter og den lidelse vi erfarer? Hvordan har bildet av Gud utviklet seg gjennom historien? Griper Gud inn?
11. mars: Gud – skapt i vårt bilde og ut fra våre behov? Om gud i psykologien
Mange mennesker bærer på sår i forbindelse med tro på Gud. Gudsbilder blir opphavet til skam og skyld. De kan skape sinne og utrygghet. Men gudstro kan også være noe vi kan hvile i. Det skyldes at gudstro er vevet sammen med det som har formet oss som mennesker, vårt følelsesliv og vårt forhold til andre. Innsikten i hvordan psykologi og religion er vevet sammen kan også virke frigjørende og gi anledning til både å forstå mer av Gud og oss selv.
22. april: Gud er ikke kristen. Om kristen Gudstro i møte med andre religioner
I dag tror mange mennesker på Gud, men ikke alle tror på kirken, eller vil identifisere seg med kirkens tro. Hva er det som skaper denne situasjonen, og hva skal vi tenke om å tro på Gud når tro og tanke ikke lenger er kontrollert av kirken?