Kirken for deg som sørger

Hver sorg er ulik og alle sørger på sin måte. Det er det rom for i kirken, og du er ikke alene. Kirken har lang erfaring med å møte og støtte sørgende – på denne siden finner du oversikt over hvordan kirken kan være rom for deg og din sorg.

Det stilles ingen krav for å benytte seg av kirkens tilbud i sorgen og det er helt gratis. Foto: Jarle Hagen/Den norske kirke

Når noen nær deg dør, kan det oppstå mange tanker og følelser. I kirken er ansatte vant til å møte mennesker i alle livssituasjoner. Du trenger verken være medlem, aktiv i kirken eller troende for å benytte deg av kirkens tilbud i sorgen – det er helt gratis. 

Alle kan benytte seg av kirkens sorgtilbud

I kirken kan du finne ulike tilbud til deg som sørger. Det kan være sorggrupper hvor du møter andre i samme situasjon, du kan tenne lys i en åpen kirke, markere allehelgen eller be om en samtale.

Klikk her og finn din menighet og ansatte du kan snakke med.

Eller kjenner du noen som har mistet noen? Kirken kan også være rom for deg i din situasjon. Du også kan be om en samtale, tenne lys eller du kan ta med deg tips og råd fra "Førstehjelp ved sorg".

Finn de ulike tilbudene under.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"