Fred og forsoningsarbeid

Trefoldighetskirken vil være kirke for den som søker forsoning. Derfor skal Forsoningskirken ha plass for alle i Oslo som kjemper og ber om rettferdighet og forsoning mellom nasjoner og folk, og som vil forsoning med skaperverket. Like selvfølgelig skal Trefoldighetskirken være for dem som vil forsones med Gud, mennesker og med seg selv. Kirken står sammen med andre kompetente miljøer som tålmodig arbeider og kjemper for miljøet og for forsoning og fred. I dette arbeidsfellesskapet er vårt særegne bidrag inspirert av kirkens vesen. Derfor er Trefoldighetskirkens samfunnsengasjement forankret i troen på Gud, i bibelske fortellinger, i kirkens tradisjon og i gudstjenesten.

Trefoldighetskirken er hele byens kirke. For samtidig som beboere i kirkens nærhet skal møte en åpen kirke for dåp, konfirmasjon og andre kirkelige handlinger, skal alle Oslos innbyggere som ønsker det få sin plass i Trefoldighetskirken.

I Trefoldighetskirken skal vi ikke bare tåle og akseptere at vi er ulike mennesker sammen. Her ønsker vi - og vil - at enda flere forskjellige skal finne sin plass. Helt forskjellige.

Da skal mennesker med ulik kulturell bakgrunn vite at de hører hjemme i denne kirken – akkurat som alle andre, uavhengig av seksuell identitet, kjønn, politisk ståsted og varierte forutsetninger. Og da kan fellesskapet i Trefoldighetskirken motvirke polarisering og arbeide for at parallellsamfunn ikke utvikles. Forsoningskirken skal være et sted for dialog og samarbeid mellom kirkesamfunn, mellom religioner og livssyn.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"