Her finner du alle episodene av «På trua laus»

«På trua laus» er Nidaros bispedømmes podkast. Til programleder Magne Vik Ravndal forteller mennesker sin historie om levd liv, personlige erfaringer og møte med tru. Her finner du alle episodene:

Tor Haugmark (t.v) er en av gjestene som har møtt programleder Magne Vik Ravndal i «På trua laus». Han fortalte sin historie live på scenen i Stiklestad nasjonale kultursenter.

Sesong 1:

Episode 1 - Siri-Wahl Olsen: God nok til slutt

Siri Wahl-Olsen har vært journalist og kommentator i Adresseavisen i nesten 40 år. Her forteller hun om sin livsreise fra et tøft fiskersamfunn i Rørvik til å bli engasjert i  selveste Nidarosdomen. Men kunne hun være god nok til å gå til nattverd?

Episode 2 - Erlend Indergaard: Bilstereo fra himmelen

Erlend Indergaard er pastoren fra Trondheim som ble realitykjendis da han deltok i «Farmen» på TV2. Han forteller blant annet om en påskeferie utenom det vanlige, en sjukdom som forsvant, en bilstereo som dukket opp - og hva alt dette har hatt med tru å gjøre.

Denne episoden kan du også se på video:

Episode 3 - Kjartan Bergslid: Hekta på stillhet

Kjartan Bergslid har blitt kalt "den ville presten". Han er utadvendt og energisk, men er samtidig avhengig av en daglig dose med stillhet. Møtet med retreat endret livet og trua.

Episode 4 - Søster Hanne-Maria: I oldefars spor

Da journalisten Hanne-Maria Berentzen valgte å bli nonne og gå i kloster, var det mange som undret seg. Selv opplevde hun å gå inn i et kall som startet lenge før hun ble født.

Episode 5 (LIVE!) - Tor Haugmark: I latter og sorg

LIVE fra et fullsatt Stiklestad Nasjonale Kultursenter forteller teaterveteranen og ildsjelen Tor Haugmark om et liv med revy og spel, men også om sterke erfaringer av tap, savn og sorg. Fantastisk musikk fra scenen og gjester underveis forsterker opplevelsen.

Denne episoden kan du også se på video, fra scenen på Stiklestad Nasjonale Kultursenter:

(Denne tjenesten tilbys av Nidaros bispedømme. Musikken er gjengitt med tillatelse fra TONO. Uautorisert fremføring eller kopiering er ulovlig.)

Episode 6 - Steinar Larsen: Gitaren i domen

Steinar Larsen er ny direktør for Olavsfest. Det er en festival som tar mål av seg til å bli en arena for refleksjon om tru. Selv sier den nye direktøren at han ikke har noen gudstru, men at han kan ha opplevelser som er utenom det som går an å forklare.

Episode 7 - Siri Helene Erland: Bønn og brødskiver

Siri Helene Erland kom til finalen i Idol og har bodd på bønnehus i USA. Artisten og menighetspedagogen fra Trondheim vokste opp med en tydelig tro på en Gud som griper inn i hverdagen.

Denne episoden kan du også se på video: 

 

Episode 8 - Per Audun Letnes: Berget av pappas øks

Per Audun Letnes er arkitekten som har stått bak flere utsmykninger av kirker på Innherred. Arbeidet har satt et tydelig preg på trua hans, der nåden er et tydelig avtrykk. Han forteller også om hvordan barndommens inntrykk preget livet hans.

Episode 9 - Christina Ludvigsen: Maleri og mirakel

Christina Ludvigsen mistet sin far tidlig. Da opplevde hun at Gud sa til henne at han skulle være hennes pappa. Hun har gjennom livet opplevd profetiske ord, bønnesvar og sterke sammentreff som hun kaller «en hilsen fra himmelen».

Episode 10 - Oddny Furunes Gumaer: Hjelperen fra Frosta

Oddny Furuseth Gumaer fra Frosta er den internasjonale hjelpearbeideren som møtte veggen. Hennes tro har vært preget av både engasjement, erfaring og protest.

Denne episoden kan du også se på video, fra Frosta kirke:

(Denne tjenesten tilbys av Nidaros bispedømme. Musikken er gjengitt med tillatelse fra TONO. Uautorisert fremføring eller kopiering er ulovlig.)

Episode 11 - Leon Bafondoko: I maktens spill

Leon Bafondoko har opplevd å flykte fra hjemlandet, å bli en barnevernssak og å stå midt i politiske intriger. Han er en profilert politiker og snakker gjerne om tru.

Sesong 2:

Episode 12 - Sissel Fløttum: Den trassige trua

Sissel Fløttum ble misbrukt seksuelt i oppveksten. Det har satt dype spor, men hun velger likevel å tru på en god Gud.

Episode 13 - Ingrid Bergstrøm: Så som i himmelen

Ingrid Bergstrøm er Gabriella i Trøndelag teaters oppsetning av "Så som i himmelen". Da hun besøkte katedralen en kveld, fikk hun et svar som gjorde dypt inntrykk.

Denne episoden kan du også se på video:

Episode 14 - Anne Grete Kjølsvik: Facebook og fargestifter

Anne Grete  Kjølsvik følte at hun var feil i møte med kirke og bedehus. I podkasten «På trua laus» forteller hun sin historie. Gjennom bildekunst, sosiale medier og jobben som menighetspedagog ønsker å bidra til å åpne opp.

Episode 15 - Einar Vegge: Tankefull i tursko

Pilegrimsprest Einar Vegge opplevde et nytt møte med tro på en treningstur i studietida. Etter det har bevegelsen og vandringen vært viktig for ham.

Episode 16 - Geir Yngve Hovde: Hønsebondens historie

Geir Yngve Hovde bestemte seg for å tru på Gud etter sterke opplevelser i tenåra. Men møtet med et strengt og radikalt trusuttrykk noen år senere ble en nedtur. 

Denne episoden kan du også se på video, fra Ørland kirke: 

Episode 17 - Torodd Wigum: Sniksymfoni

Orkesterdirigent Torodd Wigum vokste opp med fiolinundervisning og kristent lagsarbeid. I dag finner han de dypeste åndelige opplevelsene i den symfoniske musikken.

Episode 18 - Karim Tahir: Flyktet på vannscooter

Karim Tahir startet flukten fra Syria på en vannscooter. Han er muslim og tror på Allah, men er mest opptatt av å bygge bruer på tvers av religioner og kulturer i Trondheim.

Episode 19 - Øyvind og Rønnaug Løvrød: En helt ny retning

Trua og drømmen lå bak da Øyvind og Rønnaug tok et tydelig livsvalg i år. Nå bor de alene på ei øy uten naboer og uten biltrafikk.

Denne episoden kan du også se på video, fra Nærøya:

Episode 20 - Anne-Gitte Stenhaug: En helt ny retning

Anne-Gitte Stenhaug (32) var ni år da hun først kjente på en indre drivkraft mot Afrika. Hun er overbevist om at det er et kall fra Gud.

Episode 21 - Inge Johnsen: Måltidets mester

Inge Johnsen er kjendiskokken som jobber for at måltidet skal være mer enn mat. Han tror på fellesskapet, inkluderingen - og håpet.

Episode 22 - Thomas Brøndbo: Pub og kirkerom

For artisten Thomas Brøndbo fra Namsos har vennskap og trygghet vært viktig i liv og karriere. Trua har funnet sin plass i kirkerommet.

Denne episoden kan du også se på video, fra Nærøya:

Episode 23 - Elin Kyseth: Omsorgens offiser

Skjørtene ble lengre og hælene kortere da Elin Kyseth bestemte seg for å følge kallet sitt. Frelsesoffiseren forteller hun om tydelige livsvalg knyttet til trua og jobben.

Episode 24 - Klas Martin Sundelin: Humanist i løpesko

Klas Martin Sundelin er humanist. Han tror ikke det finnes en Gud eller en større tanke bak alt. I stedet er det opp tli hver enkelt å skape sin mening med livet.

Episode 25 - Arnfinn Strømmevold: Bergstadens trubadur

Arnfinn Strømmevold er rockeren og gjøgleren på Røros som også deler sine refleksjoner om levd liv og sårbarhet i live-podkasten fra Bergstadens hotell.

Denne episoden kan du også se på video, fra Bergstadens hotell på Røros:

Episode 26- Sofie Marcelie Hopshaug-Bakke: Kjemper for kirka

Sofie Marcelie Hopshaug-Bakke er en av kirkas tydeligste stemmer i Trøndelag. Hun fikk et nytt møte med tru da tragedien rammet hjembygda.

Sesong 3:

Episode 27 - Marte Steinholt: Størst av alt er kjærligheten

Marte Steinholt er en av skuespillerne når Trøndelag teater setter opp stykket «Størst av alt er kjærligheten». Da hun lå alvorlig syk under teaterutdanningen, fikk hun selv et kraftig møte med en usynlig kjærlighet. I «På trua laus» forteller hun om behovet for å formidle dette videre. Kanskje blir hun prest en dag?

Denne episoden kan du også se på video, fra Trøndelag teater:

Episode 28 - Ola By Rise: Gullmedaljer og store tap

Ola By Rise har vunnet gullmedaljer og Champions League-kamper. Men kommunaldirektøren i Trondheim har også opplevd store tap. Hva ble viktig når først lillebror og så fotballkompisen avsluttet livet?

Episode 29 - Paul Bendikk Jåma: Tru i to kulturer

Paul Bendikk Jåma lærte bibelfortellingene av mormor og sørsamisk kultur av farfar. Trua hans i dag inneholder begge disse sporene.

Episode 30 - Ann-Eli Wiik: Tragedien og trua

Ann-Eli Wiik i Melhus opplevde alle foreldres mareritt da datteren Wilma døde etter ei traktorulykke på hjemgården i 2022. Da ble trua og håpet viktigere enn noen gang.

Episode 31 - Therese Ulvan: Lykten gjennom krisen

Therese Ulvan fra Hitra reiste verden rundt med musikken sin. Da hun ble alvorlig sjuk, måtte hun sette livet på vent. Nå vil hun tenne ei lykt for de som opplever tøffe livskriser.

Denne episoden kan du også se på video, fra Dolm kirke:

Episode 32 - Odd Anders With: Lyset i sykesenga

Den tidligere toppolitikeren Odd Anders With ble akutt sjuk på en fjelltur og havnet i koma. Da han våknet i sykesenga opplevde han et helt spesielt lys. I dag ser han på episoden som en hilsen fra Gud.

Episode 33 - Ingar Bratseth-Kiplesund: Da norgesrekorden ikke var nok

Ingen nordmann har hoppet lengre enn Ingar Bratseth Kiplesund. Men noen ganger er ikke rekordene nok. I denne episoden av podkasten «På trua laus» forteller han om hvordan trua ble ekstra viktig da lillebroren hans ble alvorlig skadet.

Episode 34 - Tormod Leithe: Stillhetens havn

Markedsføreren og musikeren Tormod Leithe fra Melhus var en tydelig kristen leder. Men så begynte tvilen å melde seg. Kunne han stå for den trua han hadde med seg? Nå forteller han om årene hvor trua måtte utfordres på nytt.

Denne episoden kan du også se på video, fra Galactic Park Studio i Melhus:

Episode 35 - Magnhild Kristoffersen: Et liv i omsorg

Magnhild Kristoffersen er mor og fostermor til 11 barn. Hun har vært lærer for mange andre, og i 24 år var hun nattevakt for barn og familier på et barne- og familiesenter. I podkasten «På trua laus» fra Stjørdal misjonskirke forteller hun at omsorgsarbeiet har vært et uttrykk for tru for henne.

Episode 36 - Erik Varden: Symfonien som forandret alt

Da Erik Varden var 15 år hørte han en symfoni som forandret livet hans og som vekket trua. I dag er han katolsk biskop i Trondheim stift. I podkasten «På trua laus» forteller han hvordan han opplever musikken som et språk for tru

Episode 37 - Grete Storbæk Eriksen: Tonen fra Trysil

Musikeren Grete Storbæk Eriksen var 15 år da hun møtte Jesus i påska. Det forandret livet hennes. Direkte fra scenen i Byåsen kirke, forteller hun de personlige historiene og synger sine egne sanger. Gospel Explosion er med og løfter stemningen i taket. 

Denne eposiden kan du også se på video. Den ble spilt inn live med publikum i Byåsen kirke:

 

Dele-knapper kan ikke vises uten at du samtykker til bruk av funksjonelle cookies. For å gjøre dette må du trykke på knappen helt nederst i venstre hjørne og marker sjekkboks for funksjonelle cookies og deretter klikke på \"Oppdater samtykke\". Evt. klikk på \"Godta alle cookies\" for å godta alle kategorier av cookies. Deretter må du laste siden på nytt.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"