Juridiske vurderinger av Kirkemøtets handlingsrom

To advokatfirmaer har levert juridiske vurderinger av Kirkemøtets handlingsrom. Disse ble lagt frem for Kirkerådet på møtet 10. februar. Vurderingene vil være en del av arbeidet frem mot at Kirkemøtet skal gjøre vedtak om kirkelig organisering i  september.

Kirkens mønster med mange små elementer som kors, hjerte, vanndråpe med mer.

Kirkerådet samles til møte i Fredrikstad, 10.-11. februar 2022. En av sakene de skal behandle er KR 19/22 Kirkelig organisering – status og videre prosess. 

I saken gis det en orientering om status på arbeidet med høringsoppsummeringen, leverte delutredninger. I tillegg skal det presenteres juridiske vurderinger av Kirkemøtets rettslige handlingsrom. 

Bakgrunnen for de jurdiske vurderingene var at Müller-Nilsen-utvalget stilte spørsmål om «Kirkemøtets organiseringskompetanse rekker så langt at det kan bestemme at alle arbeidstakerne i soknet skal overføres/virksomhetsoverdras til RDNK».

For å belyse nærmere noen juridiske spørsmål knyttet til arbeidsrett, forståelse av trossamfunnsloven og rekkevidden av Kirkemøtets organiseringskompetanse er det innhentet juridiske vurderinger fra advokatfirmaene Hjort og Wiersholm.

Du kan laste ned vurderingene nederst på denne siden. Du kan også lese mer i sakspapirene til saken. 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"