LHBT+ og Den norske kirke

I Den norske kirke er det rom for deg, uansett kjønn og seksualitet. Slik har det ikke alltid vært. Her kan du lese mer om hva du kan forvente i kirken, og om prosessen mot en mer åpen kirke.

Illustrasjonsbilde: Paulus kirke er en av mange kirker som heiser regnbueflagget. Foto: Bo Mathisen/Den norske kirke

Kort om LHBT+ i Den norske kirke

  • Kirken skal være åpen og inkludere alle mennesker. 
  • Alle LHBT+-personer skal kunne føle seg trygge og bli akseptert.
  • Alle kirkens medlemmer skal ha mulighet til å høre til, delta og bidra i kirkens fellesskap.
  • Den norske kirke skal innfri likestillings- og diskrimineringsloven, dette gjelder både ansatte, frivillige og alle andre som er i kontakt med kirken.
  • Menigheter over hele landet feirer kjærlighet og mangfold gjennom blant annet deltakelse på Pride-arrangement og med regnbuemesser.

Hva betyr LHBT+?

LHBT+ er en forkortelse for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner, pluss personer med variasjon i kroppslig kjønnsutvikling/interkjønnpersoner, queerpersoner/skeive og andre personer som bryter med normer for kjønn og seksualitet.

Rom for deg 

De kirkelige handlingene og kirkens fellesskap er åpent for alle gjennom hele livet. Les mer om: Dåp | Konfirmasjon | Bryllup | Begravelse 

Ønsker du å bidra frivillig eller å jobbe i kirken? Alle mennesker er velkommen som medarbeidere i kirken. Les mer om: Jobb i kirken | Frivillighet i kirken

Trenger du noen å snakke med?

Prester og diakoner har taushetsplikt. Kirkens samtaletilbud er gratis og du trenger ingen henvisning. Ta kontakt med en prest eller diakon der du bor, en studentprest på studiestedet ditt eller chat på kirken.no/chat. Les mer om samtalemulighetene her.

Har du opplevd diskriminering?

Har du opplevd å bli diskriminert i Den norske kirke? Ønsker du hjelp til å si ifra om noe du har opplevd, sett eller hørt? Du kan varsle her.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"