Konfirmasjon

Velkommen som konfirmant! Ordet konfirmasjon kommer av det latinske verbet confirmare, som betyr å styrke, bekrefte, stadfeste eller «å gjøre sterk». I konfirmasjonstiden håper vi å kunne gjøre deg sterk i troen på at du er elsket av Gud!

Konfirmasjon er en gammel tradisjon for å markere overgangen fra barn til voksen. Den norske kirkes ordning for konfirmasjon er i dag en forbønnshandling med bekreftelse av Guds løfter ved dåpen.

 Å være døpt er en forutsetning for å delta i selve konfirmasjonsgudstjenesten, men alle kan delta i konfirmasjonstiden i Den norske kirke. Konfirmasjon og dåp henger sammen. Derfor blir mange unge døpt i løpet av konfirmasjonstiden.

Velkommen som konfirmant i Skaunmenighetene!

Nå er påmeldingen for konfirmantåret 2025 åpen! Ordet konfirmasjon kan bety både "å bekrefte" og "å gjøre sterk". Det viktigste med konfirmasjonstiden er å være en del av et fellesskap og bli bedre kjent med den kristne tro. Du er velkommen til konfirmasjon i kirken uansett om du tror, tviler, er nysgjerrig eller bærer på et håp.

Les mer

Sitat

Veien, sannheten og livet: Jesus sier: «Jeg er veien, sannheten og livet. Ingen kommer til Far uten ved meg.»

Johannes 14,6

Konfirmasjonsdagen - en festdag

Konfirmasjonsdagen er en festdag for konfirmanten, familien og menigheten. Den markerer avslutningen på konfirmasjonstiden.

Les mer

Sitat

Den lille bibel: For så høyt har Gud elsket verden, at han gav sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv.

Johannes 3,16

Browseren din har feilaktig blitt gjenskjent som en bot utifra User-agent verdien = CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) . Vi hadde satt stor pris på om du kunne sende denne feilmeldingen til: skjeri@kirken.no slik at vi får fikset dette for deg og alle andre med samme browser