Bryllup i kirken

Kirkene i Sarpsborg har åpent for bryllup stort sett hver lørdag, klokken 13.00, 14.30 og 16.00. Du kan søke etter ledige datoer og klokkeslett nederst på siden.

De som vil gifte seg i kirken må på et tidlig tidspunkt gjøre to ting.

1.Det første man bør gjøre er å finne ledig tidspunkt og sted for vigselen. Det er ingen frist for å melde vigsel, men dersom man ønsker å gifte seg i perioden april til september er det lurt å være tidlig ute. Mange avtaler tid og sted over et år i forveien for å være sikker på å få den tiden og den kirken man ønsker.

2. Det andre man må gjøre er ordne med papirene. Dette er det folkeregisteret som ordner. Skjemaer kan skrives ut fra internett. Papirer til folkeregisteret må ikke være eldre enn fire måneder på vigselstidspunktet, men bør være klar 4-6 uker før vigselen.

Det er brudeparet som velger inngangs- og utgangsmusikk (bryllupsmarsj) og salmer.

Andre forberedelser er opp til den enkelte, f.eks om det skal være noen som bidrar med sang og musikk i kirken, utover vanlig salmesang, og selvfølgelig alt som gjelder feiringen etterpå.

Presten som skal foreta vigselen vil ta kontakt med brudeparet 4-6 uker på forhånd for å avtale samtale i forkant av vigselen.

Noen velger å gifte seg borgerlig med få gjester tilstede, og senere komme til kirken for å få en kirkelig velsignelse og kirkens forbønn og arranger bryllupsfest i den forbindelse. I slike tilfeller gjelder punkt 1 ovenfor i forhold til den kirkelige seremonien, mens punkt 2 gjelder i forhold til den borgerlige seremonien.