Vigsel i kirken

Bryllup er en viktig begivenhet. Å inngå ekteskap kan gjøres på forskjellig måte. Noen liker det storslått, andre vil gjerne ha en litt enklere ramme omkring ekteskapsinngåelsen

Ekteskapsinngåelse eller vigsel er en offentlig handling. I vitners nærvær gir de to hverandre løfte om at de vil leve sammen resten av livet. Søreide kirke er en litt annerledes kirke å gifte seg i. Her kan vi tilpasse bruken av kirkerommet til dem som kommer. Det er et godt sted for å kunne ha både en enkel vielse med få gjester og en storslått feiring.

Før en kan inngå ekteskap trenger en vigselsattest.

Kontakt folkeregisteret i god tid for anskaffe av attest. Videre trengs to vitner/forlovere til å bevitne vigselen. Ta gjerne kontakt med en av prestene i menigheten for å avtale nærmere om dere kunne tenke dere å gifte dere hos oss. Dere kan også finne ledige datoer og sende forespørsel om vielse ved å trykke på knappen nedenfor der det står "Send forespørsel her". For dem som er bosatt i Søreide sokn er vigsel gratis. Par som er borgerlig viet kan i tillegg ha en kirkelig forbønnshandling for ekteskapet.