Grønn kirke

Fra januar 2018 har Birkeland menighet endelig vært registrert som Grønn menighet. Gud har satt oss som forvaltere av hans skaperverk, og det forplikter! Men å dra lasset alene kan ingen, derfor er det viktig at vi løfter i fellesskap.

Her finner du informasjon om grønn menighet, og noen tips til bl.a. kjøttfrie middager, og info om søppel-sortering på menighetshuset som kom i gang nå i vår. Sykkelparkering oppe og nede ved menighetshuset er også på plass. Se menighetsblad nr. 1 og 2 i år. Disse tingene synliggjør for alle som bruker menighetshuset, at vi alle er viktige i arbeidet for å bli en grønnere menighet, hvor vi har fokus på hva hver og én av oss kan gjøre for å bidra i klimakampen.

Ved å sette ting i system (som f.eks. med søppelsorteringen), så gjør vi det lettere for oss selv å ta gode valg. Ordningen med Grønne menigheter har vart siden 1999, og pr nå er det ca 300 menigheter som er med. I Bergen er det pr i dag 12 av 25 menigheter som har forpliktet seg til dette.

I Birkeland har vi en egen Grønn arbeidsgruppe som har jobbet med å få dette på plass, den består nå av Grete Bjerk (speiderne), Mona Boge (diakoniutvalget) og Linda Bårdsen (diakon). Brenner du for dette feltet, og hva vi som menighet kan gjøre i forhold til dette, er du hjertelig velkommen til å være med i arbeidsgruppen – bare ta kontakt med diakon Linda Bårdsen.

Vern av skaperverket er ett av fire arbeidsfelt innen diakoniarbeidet. Og diakonien – tjenesten for hverandre – den gjelder oss alle sammen, og skal være som en grunntone i alt arbeidet vi driver i menigheten. I tiltakene som er vedtatt av menighetsrådet i handlingsplanen for Grønn menighet, er det derfor ting både barn, unge og voksne i menigheten skal bidra med. «Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe» sier slagordet. Finn ut hva som er ditt «noe» og se det i sammenheng med andres. Da er vi med på den forandringen verden trenger.

Sitat

Gud har satt oss som forvaltere av hans skaperverk, og det forplikter! Men å dra lasset alene kan ingen, derfor er det viktig at vi løfter i fellesskap.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"