Informasjon om konfirmasjonstiden i Birkeland

Her finner dere nyttig informasjon om konfirmasjonsåret 2024/2025

Bli konfirmant i Birkeland eller Sædalen du også! Foto: Kirkerådet..

                  Påmeldingen er åpen (høstleir kanskje full)

via denne lenken

Høstleiren blir sannsynligvis fyllt opp i løpet av ettermiddag kvelden (6.6). Det står fortsatt som et alternativ, så vi ser hva 1. valget er, men det kan hende dere får en melding i morgen om at det ble fullt. Skriv gjerne 2. valg i kommentarfeltet. 

Det er lurt å bruke pc under påmeldingen, da mange opplever problemer med påmelding via telefon. 

 

Alle som ønsker å følge vårt konfirmantopplegg, er hjertelig velkomne til det. Ta kontakt med oss for en prat om påmelding (kontaktinfo nederst på siden).

Brosjyre til konfirmantåret 2024/25 er sendt ut til medlemmer og "trosopplæringsabonnenter". Denne artikkelen er mer utfyllende enn brosjyren, så hvis du har spørsmål etter å ha lest brosjyren, finner du kanskje svaret her. Ta gjerne kontakt med oss om du lurer på noe (info nederst på siden)

Konfirmasjonstidspunkt våren 2025 Redigert 6.6 Nye tidspunkt :

Lørdag 26. april klokken 11.00 og 13.00 (dersom det fyller seg opp, åpner vi 15.00)

Lørdag 3. mai klokken 11.00, 13.00 og 15.00

Søndag 4. mai klokken 11.00 og 13.00 

Lørdag 10. mai, klokken 11.00, 13.00 og 15.00

Søndag 11. mai, klokken 13.00 (dersom det fyller seg opp, åpner vi 11.00)

Vi følger "førstemann til mølla" prinsippet på tidspunktene og dersom det blir fullt på det tidspunktet dere ønsket kan vi sette dere på en venteliste.

Nå har vi lagt til 2 tidspunkt 26.04 og fjernet søndag 11.05 klokken 11.00. 

Hele bildet, blir kanskje ikke klart før til høsten, men vi skal gjøre vårt beste for å gi tilbakemeldinger så snart vi har bildet helt klart for oss. 

Litt felles informasjon for alle gruppene

Uansett hvilken gruppe konfirmantene går i, er det noen ting som alle konfirmanter skal gjennom som konfirmanter. Alle konfirmantene skal ila året få med seg 3 nattkafé og 4 gudstjenester, samt foreberedelser til fasteaksjonen og selve fasteaksjonen (foresatte blir også spurt om forskjellige bidrag til fasteaksjonen).

Det blir servering av mat og drikke på mange av samlingene gjennom året. I påmeldingskjema er det derfor viktig at vi får vite om eventuelle allergier, eller dietter, slik at vi kan tilpasse best mulig for konfirmantene. 

Selv om vi har en egen "tilpasset" gruppe, ønsker vi at alle konfirmanter kan delta på den gruppen de har mest lyst til å følge. Ta kontakt med oss, hvordan vi kan tilrettelegge på best mulig måte om det er andre ting vi trenger å være bevisste på før konfirmantåret starter.

Undervisningsgrupper

I Birkeland tilbyr vi 6 forskjellige undervisningsgrupper: Godt og blandet, Diakoni (kanskje nytt navn 2024), høstleir, vinterleir, orgel og tilpasset undervisning.

 • Orgelkonfirmant Her kan du som spiller tangenter fra før, få lov å bli kjent med «instrumentenes dronning»; kirkeorgelet! De som velger denne gruppen vil være med å bidra musikalsk på noen gudstjenester i løpet av konfirmantåret. Vi setter deg i kontakt med organisten vår; kantor Asbjørn, så du kan finne ut om dette er noe for deg. Selve konfirmant-undervisningen får du i tilknytning til enten Diakoni– eller Godt og blandet-gruppen.

  Pris: 500 kr.  
 • Tjeneste for andre  er for deg som er opptatt av å gi og vise omsorg.  Ukentlige undervisningstreff (mandag ettermiddag) og en liten bit verdifull praksis i nærmiljøet.

  Blir du glad av å glede andre?  Kanskje tenker du deg en jobb i fremtiden der du vil jobbe med mennesker?  Vi gir små smakebiter fra barnehage, eldreomsorg og klubb for utviklingshemmete!

  To under-grupper: I praksisoppgavene har D1 hovedfokus på barn, og D2 hovedfokus på eldre.  Du velger den du helst ønsker i påmeldingsskjemaet!

  Pris: 500 kr.
 • Godt og blandet - gruppen for deg som vil være med på et variert opplegg uten overnattingstur. Samlinger omtrent annenhver torsdag ettermiddag på menighetshuset, eller i kirken, så håper vi på å få til noen artige utflukter. Vi satser på at det blir enkel matservering på mange av samlingene, vi går inn på sentrale emner i den kristne tro og gudstjenesten, samt gøye aktiviteter og spill.

  Pris: 500 kr.

 • Høstleir til Sætervika (70 plasser) (Samnanger) 31. oktober – 3. november, med alt en konfirmantleir kan inneholde av aktiviteter, lek, undervisning, gudstjenester musikk og godt felleskap. Vi tar buss til leirstedet, men ber foresatte om å arrangere henting av konfirmantene på søndagen.

  Omtrent månedlige samlinger utenom dette, med undervisning og aktiviteter. 

  Pris: kr.2 950

 • KRIK-KonfAction på Framnes skole i Vikøy første del av vinterferien (22.02 - 25.02). 4 dagers leir, med masse ulike aktiviteter som ski, fotball, volleyball og mange andre. Ca. 150 dyktige ledere og instruktører fra KRIK som leder sport og aktiviteter. Når det ikke er aktivitet, eller møter, er det miljøtorg med fokus på det sosiale, en fin plass å bli kjent med nye mennesker.

  Ca. 400 Deltagere fra mange andre menigheter og.
  KRIK står for kristen idrettskontakt og er en organisasjon som bygger felleskap gjennom aktiviteter og den kristne tro. Sjekk ut krik.no for mer informasjon om tilbudene deres.

  Det blir omtrent månedlige samlinger i tillegg til leiren for KRIK-konfirmantene, med aktiviteter og undervisning.

  Pris: kr. 3 350. (+ eventuelt heiskort/skileie i Eikedalen, reduksjon ved medlemskap i KRIK)

   

 • Tilpasset undervisning

  Som kirke syns vi det er viktig å kunne legge til rette for at alle kan få en fin konfirmasjonstid og tilhørighet til kirken sin, uavhengig av fysiske eller psykiske utfordringer. Denne gruppen er for den/de med spesielle behov, der det kreves noe ekstra ift. universell utforming og individuell tilrettelegging.

  Ellers er det selvsagt mulig å tilrettelegge i en av de andre gruppene våre også, om du ønsker det.  Da er det fint om vi på forhånd får vite hvilke behov du har, slik at vi kan tilrettelegge på beste måte.

  Vi ønsker også å vite om matallergier, slik at vi kan kjøpe inn mat som ikke tar livet av konfirmantene.

  Om konfirmanten går på medisiner som de har med seg på samlinger eller på leir i konfirmasjonstiden, ber vi også om å få vite om dette. Da har vi f.eks. mulighet for å hjelpe til at de får tatt medisinen sin på riktig tidspunkt.

  Pris: 500 kr

  I Åsane har de også et byomfattende konfirmanttilbud for unge med utviklingshemming. Sjekk ut info om det her: Tilrettelagt konfirmasjonstid - Åsane menighet (kirken.no). Det er fullt mulig å følge det konfirmantopplegget, men ha konfirmasjonsdagen sin i Birkeland. Ta kontakt om dere ønsker det

Nattkafé er menighetens ungdomsklubb og samles på menighetshuset i Øvsttunvegen 29 omtrent annenhver fredag fra 19.30 - 23.00. Her er det kafé, bordtennisbord, brettspill, nintendo switch og forskjellige aktiviteter og tema. Det er også en samling med bønn, andakt og sang. Etter samlingen står konfirmantene fritt til å være igjen på det sosiale, eller aktivitetene. 

Gudstjenester I Birkeland kirke har vi gudstjenester på alle søndager, de aller fleste klokken 11.00 samt høytidsgudstjenester på andre dager i julen og påsken. Utenom de 4 gudstjenestene de velger selv, er konfirmantene med på en presentasjonsgudstjeneste og en samtalegudstjeneste, som ikke alltid er en 11.00 gudstjeneste. Dette varierer fra gruppe til gruppe. På en presentasjonsgudstjeneste blir konfirmantene presentert for menigheten med navn, sammen med noen andre konfirmanter. På samtalegudstjenestene bidrar konfirmantene i forberedelser og gjennomføring av gudstjenesten (forskjellige opplegg, fra gruppe til gruppe). 

Fasteaksjonen
Hvert år arrangerer kirkens nødhjelp det som kalles fasteaksjonen. Kirkens nødhjelp er en bistandsorganisasjon som enkelt forklart: hjelper mennesker i nød. Selve fasteaksjonen er at konfirmanter går med bøsser en tirsdag før påske. Foresatte blir spurt om å være med som sjåfører, eller hjelpe til med andre ting på selve aksjonen. i 2023 hadde vi "aksjonsløp" for første gang, det håper vi engasjere mange konfirmanter neste vår og. 

Hvem kan være konfirmant i Birkeland kirke?
Alle som er født i 2010 eller er eldre kan melde seg på til konfirmasjon i Birkeland menighet
og følge konfirmantopplegget vårt. Du kan være konfirmant hos oss uansett hvor i landet du
bor, hvilken skole du går på, om du er døpt*, eller hva du tror på. Dersom du bor langt
unna, men ønsker å være konfirmant hos oss, så ta gjerne kontakt, da det er flere av
gruppene våre som har samlinger rett etter skolen.
*Dersom du ikke er døpt, er du hjertelig velkommen til å følge konfirmantopplegget i
Birkeland kirke. Men det eneste formelle kravet for å bli konfirmert, at man er døpt. Derfor
tilbyr vi dåpssamtale og en egen konfirmant-dåp i vårsemesteret, litt før konfirmasjonene.
Dersom man ikke ønsker å bli døpt, men fortsatt ønsker å følge konfirmantopplegget i
Birkeland, går det også an. (Du må likevel melde deg på en konfirmasjonsgudstjeneste for at
påmeldingen skal gå igjennom. – Bare informer oss på kommentarfeltet i påmeldingen)

Informasjonskanal

I konfirmantåret 2024/2025 kommer vi til å bruke spond som informasjonskanal for det aller meste. For de som ikke er kjent med spond, så er det foreløpig en gratis app (som de fleste idrettslag bruker), uten reklame. Der kommer vi til å legge ut det meste av datoer og informasjon for konfirmantåret som kommer. 

GENRELL INFORMASJON OM PÅMELDING: 

Nabomenigheter
Mange konfirmanter ønsker å være konfirmanter sammen med vennene sine.
Snakk med dem om hvilke kirker de skal være konfirmanter.
Det er ganske vanlig å være konfirmant i en kirke og «tilhøre» en annen.
Du er hjertelig velkommen til Birkeland, Skjold, Storetveit, Sædalen eller hvilken som helst
menighet du ønsker å stå til konfirmasjon. Det går også an å følge undervisningsopplegget i
en annen menighet og ha selve konfirmasjonsdagen hos oss,- da må du melde deg på
begge steder, og opplyse oss om hvor du går til undervisning, og hvor du ønsker å
konfirmere deg. Søk opp aktuelle menigheter og se hva de tilbyr av konfirmantarbeid. Ta
kontakt om du lurer på noe, eller sjekk ut menighetenes hjemmesider.

Lurt å være forberedt på før påmeldingen
Om dere ikke finner konfirmasjons-dagen eller tiden dere ønsker i påmeldingen er det fordi det allerede er fullt. Når påmeldingen er registrert, flytter vi konfirmantene inn i gruppen de skal følge gjennom konfirmantåret (leir, godt og blandet, diakoni osv.). Plassene fylles opp fortløpende, og stenges når de er fulle. Er ønsket gruppevalg tatt ut fra påmeldingen, kan man gjerne skrive i kommentarfeltet hva
som var førstevalget.
Vi ber om at en foresatt står ansvarlig for påmeldingen, så prat godt sammen om hvilke gruppe konfirmanten ønsker.

Hva spør vi om i påmeldingen:

Informasjon om konfirmanten (* er obligatoriske felt)

 • personnummer*
 • Fornavn*
 • mellomnavn
 • etternavn*
 • Fødested (kommune)
 • Adresse*
 • postnummer*
 • poststed*
 • Mobilnummer* (veldig fint om dere skriver konfirmantens mobilnummer og ikke foresattes)
 • e-post* (de fleste konfirmantene har en epost, fint om dere får inn den)
 • Er konfirmanten døpt?* (avkrysningsboks ja/nei)
 • dåpsdato(*hvis ja) (hvis dere er i tvil, ta kontakt med Jonas, info i bunn av siden)
 • dåpssted (samme som over)
 • Jeg vil gjerne være på gruppe med (skriv gjerne inn venner i det feltet)
 • Kommentarfelt:* allergier, eller gruppeønske osv. 
 • Skole, klasse
 • Konfirmasjonstidspunkt* (10¤ forskjellige valg for 3., 4., 10. og 11. mai)
 • undervisningsgruppe (høstleir, vinterleir, godt og blandet, diakoni, orgel, eller tilpasset)

¤10 valg i starten. Av erfaring, så blir det fort fullt på noen av gudstjenestene. Ta kontakt med oss om dere ønsker å stå på venteliste for et annet tidspunkt, enn det tidspunktet som var ledig. 

Informasjon om foresatte

 • Fornavn*
 • Mellomnavn
 • Etternavn*
 • Adresse*
 • postnummer*
 • poststed*
 • Mobilnummer*
 • e-post*
 • "kan vi offentlige konfirmantens navn og bilde" felt. 

Økonomi
Det er viktig for oss at alle konfirmantene kan følge det konfirmasjonsopplegget de ønsker, uansett økonomiske forutsetninger. Ta kontakt med daglig leder Hilde Wolter ved behov:
55362280
hw678@kirken.no

FAQ

Hva må vi gjøre dersom konfirmanten ikke er døpt?

Alle som ønsker det kan delta i konfirmasjonsundervisningen og følge den ønskede gruppen ila av konfirmantåret.

Ønsker konfirmanten å stå til konfirmasjon er dåp nødvendig. De som ikke er døpt vil få en dåpssamtale og bli døpt i løpet av konfirmantåret i tillegg til den ordinære konfirmasjonsundervisningen. På dåpssamtalen blir og foresatte invitert. I Norge har blir vi religiøst myndige ved fylte 15 år og ungdommen kan selv velge om den ønsker å bli døpt etter fylte 15 år. Om konfirmanten enda ikke er fylt 15 år trenger vi foresattes samtykke på at dåpen kan gjennomføres.

Hvorfor får vi ikke invitasjoner fra kirken i posten?

Til alle våre «trosopplæringstiltak» (som konfirmasjon er en del av) sender vi ut invitasjoner i posten til alle våre medlemmer*. Ta kontakt med oss dersom deres ungdom er døpt og medlem, så kan vi finne ut om det er skjedd en feil i våre medlemssystemer, eller om posten har rotet bort invitasjonen.

*Vi sender også ut invitasjoner til de som har meldt seg opp som «trosopplæringsabonnenter». Trosopplæringsabonnenter er barn av familier som ønsker å bli invitert til tiltak i kirken, men hvor barnet ikke er medlem av DNK. Alle er velkomne til kirkens trosopplæringstiltak uavhengig av tro, eller livssyn.

Oppskrift: «Trosopplæringsabonnent»

 1. Gå inn på kirken.no velg Min side/Medlemsskap:  https://kirken.no/nb-NO/om-kirken/minside/
 2. Logg inn med Bank-id eller lignende.
 3. Velg: «HAR DU BARN SOM IKKE ER DØPT, OG ØNSKER INFO OM TROSOPPLÆRING FRA KIRKEN?»
 4. Skriv inn navn og fødselsdato til barnet – og «legg til» . Ferdig.

Info: «Dersom du har barn under 15 år som ikke er døpt, og du ønsker informasjon fra din menighet som er tilpasset alderen til ditt barn, må du oppgi navn og fødselsdato på barnet her. Døpte barn er allerede registrerte i medlemsregisteret og skal derfor ikke legges inn her.»

 

Dele-knapper kan ikke vises uten at du samtykker til bruk av funksjonelle cookies. For å gjøre dette må du trykke på knappen helt nederst i venstre hjørne og marker sjekkboks for funksjonelle cookies og deretter klikke på \"Oppdater samtykke\". Evt. klikk på \"Godta alle cookies\" for å godta alle kategorier av cookies. Deretter må du laste siden på nytt.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"