Høringsoppsummering fra offentlige instanser

109 offentlige høringsinstanser, hvorav 103 kommuner har sendt inn svar på høringen om kirkelig organisering. Fristen var 15. oktober, og nå er høringssvarene oppsummert.

103 kommuner har sendt inn svar på høringen om kirkelig organisering. Foto: Joakim Birkeland/Den norske kirke

– Kommunene vil ha et tett samarbeid med lokalkirken. Det er vi glade for og det må ivaretas i fortsettelsen, sier direktør i Kirkerådet Ingrid Vad Nilsen.

– Vi ønsker en organisering som samler arbeidsgiveransvar for alle som jobber lokalt, som ivaretar arbeidsmiljø og ledelse, samtidig som vi sikrer økende krav til personvern, datasikkerhet, økonomistyring og ikke minst arbeidsmiljø, sier kirkerådsdirektøren.

I sommer sendte Kirkerådet forslag til ny kirkelig organisering på høring. 15. oktober var frist for å svare for kommuner og andre offentlige instanser. Høringsinstansene ble i høringen bedt om å gi synspunkter på den foreslåtte organisasjonsmodellen. Høringssvarene er nå oppsummert i et samlet dokument, som du kan laste ned her

– Svarene fra kommuner og offentlige instanser er viktige for oss i det videre arbeidet, sier Vad Nilsen.

103 kommuner har sendt inn svar, noe som utgjør nær 30 prosent av kommunene. De representerer rundt 44 prosent av befolkningen.  

Menighetsråd, fellesråd og bispedømmerådenes frist er 1. desember. Disse vil etter planen offentliggjøres rundt 15. desember, og så skal den kirkelige høringen oppsummeres. Når hele høringen oppsummert vil Kirkerådet behandle saken. Det er Kirkemøtet i 2022 som skal fatte et prinsippvedtak om ny organisering.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"