Videreutvikling av Skjerikirken

Arrangementsportalen skjerikirken.no utvikles etter tilbakemelding fra menigheter. Nå er det mulig å publisere arrangement fra fagsystemet Medarbeideren direkte til skjerikirken.no. Fagsystemet Kardinal får tilsvarende mulighet senere i høst.

Videreutvikling av Skjerikirken

Det tar tid å legge inn arrangementer flere steder, både i fagsystem, nettsider, på Skjerikirken – og ofte sosiale medier. Dette har mange kirkeansatte gitt tilbakemelding om, i utviklingen av skjerikirken.no. Derfor har utviklingsteamet jobbet med å forenkle publiseringen, ved at det skal være synkronisering mellom fagsystem og skjerikirken.no.

Synkronisering med Medarbeideren fra 16. september

Alle arrangement i fagsystemet Medarbeideren har nå en knapp som man må krysse av, for å publisere arrangementet på Skjerikirken. Når denne er krysset av, vil arrangementet dukke opp på skjerikirken.no. Det gjør det mulig å velge hvilke arrangement som skal publiseres. Se veiledning på Youtube her (film fra Vitec Agrando).

Utviklingen av denne funksjonen har skjedd i tett samarbeid med Agrando som er leverandør av Medarbeideren. 

De som benytter Medarbeideren kan velge om de vil publisere arrangementer via Medarbeideren eller skjerikirken.no/portal. Dersom du velger å bruke Medarbeideren, må du også oppdatere arrangementene herfra, for eksempel dersom noe blir flyttet eller utsatt.

Synkronisering med Kardinal senere i september

Synkroniseringen mellom fagsystemet Kardinal og skjerikirken.no er også under utvikling, og denne funksjonen skal være klar i løpet av september.

Inntil denne funksjonen er på plass, må alle Kardinal-brukere benytte skjerikirken.no/portal for å legge inn og endre arrangement.

Alle som har kirken.no-nettside må bruke Skjerikirken-portalen eller Medarbeideren

Skjerikirken har inntil nå «hentet» arrangementer fra de menighetene som har kirken.no-nettside. Nå kommer det synkronisering mellom fagsystemer og skjerikirken.no, og da vil denne funksjonen skrus av. I stedet vil Skjerikirken «sende» arrangement til de aktuelle kirken.no-sidene.

Sagt på en annen måte: Hittil har arrangement gått fra fagsystem til kirken.no, og så videre til Skjerikirken. Fra og med nå vil arrangement gå fra fagsystem til skjerikirken.no, og deretter ut til nettsiden. Dette gjelder bare de som har Episerver-nettside (kirken.no-løsningen).

Det er derfor viktig at man lager kalenderhendelser via skjerikirken.no/portal – og ikke via Episerver-innlogging. I en oppstartsfase vil det ta litt tid før hendelsen er synlig på nettsiden.

Mulig kalender-trøbbel for de som har kirken.no-nettside

Med nye funksjoner og integrasjoner er det alltid en risiko for at det oppstår større eller mindre feil. Mye av dette blir oppdaget i testfasen før publisering, men ikke alt.

Integrasjonen mellom fagsystem, nettsider og Skjerikirken som kommer nå, innebærer særlig en risiko for at det oppstår problemer med kalenderen på kirken.no-nettsider. Utviklingsteamet er klare for å rette opp i feilmeldinger som blir sendt via e-post til skjeri@kirken.no.  

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"