Forbedrede funksjoner på Skjerikirken

Nå lanseres ny arrangørportal for skjerikirken.no. Du finner den under skjerikirken.no/portal. I løpet av september kommer det også automatisk synkronisering mellom arrangementer i fagsystem og Skjerikirken.

I løpet av september vil det komme ny og bedre arrangørportal som gjør det enklere å markedsføre arrangement og aktiviteter.

Skjerikirken.no er Den norske kirkes arrangements- og aktivitetsportal, som ble lansert i 2020. Utviklingen av Skjerikirken fortsetter i tråd med tilbakemeldinger og erfaringer, og i høst kommer det flere funksjoner som vil gjøre det enklere for deg som er administrator. Dette er noe av det som blir lansert i løpet av høsten:

  • En ny arrangørportal med mulighet for å logge inn med @kirken.no-bruker
  • Mulighet til å publisere arrangementet direkte på menighetens Facebook-side fra arrangørportalen
  • Enklere byttting mellom ulike menigheter (for deg som publiserer for flere menigheter)
  • Automatisk publisering av arrangementer fra Medarbeideren til skjerikirken.no
  • Sent september håper vi også å lansere publisering direkte fra Kardinal til skjerikirken.no

 

Ny arrangørportal og ny innlogging

For at så mange som mulig skulle få bruke skjerikirken.no, ble det valgt en midlertidig løsning for innlogging i starten av prosjektet. Nå er en ny type innlogging på plass, slik at de som har @kirken.no-adresse, kan bruke samme adresse og passord til innlogging på skjerikirken.no.

Dersom du ikke har en @kirken.no-adresse så kan du sende en e-post til skjeri@kirken.no, hvor du angir din e-post adresse, telefonnummer, menighet og navn for å få tilgang. Episerver-innlogging vil ikke være mulig å benytte på den nye arrangørportalen.

Den nye arrangørportalen gjør det blant annet enklere å bytte mellom ulike menigheter, og du kan publisere arrangement automatisk på menighetens Facebook-side. Du kan allerede nå sjekke ut den nye arrangørportalen under skjerikirken.no/portal. Husk at det du publiserer vil bli synlig på skjerikirken.no. 

Synkronisering med Medarbeideren og Kardinal

Mange har gitt tilbakemelding om at det tar tid å legge inn arrangementer flere steder, både i fagsystem, nettsider, på Skjerikirken – og ofte sosiale medier.

Derfor lanseres nå synkronisering mellom fagsystem og skjerikirken.no. Alle arrangement i fagsystemet (Medarbeideren eller Kardinal) vil få en knapp som man må krysse av, for å publisere arrangementet på Skjerikirken. Når denne er krysset av, vil arrangementet dukke opp på skjerikirken.no. Ved å ha en slik knapp kan man velge hvilke arrangementer som skal publiseres, og unngå «interne» arrangement og romreservasjoner, som for eksempel kappeprøving for konfirmanter og stabsmøter.

Utviklingen av denne funksjonen har skjedd i tett samarbeid med Agrando som er leverandør av Medarbeideren og Kirkedata som er leverandør av Kardinal. De som velger å lage kalenderhendelser ved hjelp av fagsystemet, må også bruke fagsystemet til å oppdatere arrangementene, for eksempel dersom noe blir flyttet eller utsatt.

Den nye funksjonaliteten vil komme på plass i løpet av september. Medarbeideren-synkronisering vil være klar i løpet av kort tid, og synkronisering med Kardinal vil forhåpentligvis være klart i slutten av måneden. 

Nasjonal kampanje i september: «Besøk skjerikirken.no»

I midten av september, rett etter Stortingsvalget, starter en nasjonal kampanje fra Den norske kirke. Den vil gå over hele landet, både på nett, i sosiale medier, på togstasjoner, utendørs og på kjøpesenter. Budskapet med kampanjen er å vise frem at vi igjen kan fylle kirkene, og samles som normalt.

Kampanjen vil peke på Skjerikirken.no som stedet for å finne arrangementer. Det er derfor viktig at mange legger inn arrangementer via skjerikirken.no/portal. Det vil også være annonser i forbindelse med allehelgen i oktober, som også vil peke på skjerikirken.no. 

Materiellet til kampanjen vil bli tilgjengelig i Ressursbanken, slik at alle som vil kan benytte dette lokalt. Merk at ingenting skal brukes før kampanjestart som er 14. september. Les mer om kampanjen her.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"