Vigsel i kirken

Bryllup er en viktig begivenhet. Enten det planlegges en stor fest eller en liten sammenkomst, alle kan gifte seg i kirken. Det viktigste er at to mennesker har valgt å satse på livet - sammen. I Trysil er alle par velkommen, uansett etnisitet, politisk ståsted eller legning. Sammen feirer vi kjærligheten og livet!

Ekteskapsinngåelse eller vigsel er en offentlig handling og kan skje borgerlig eller kirkelig. I vitners nærvær gir to personer som elsker hverandre løfte om at de vil leve sammen i tillit, respekt og kjærlighet, resten av livet. En godkjent vigselsperson skal erklære at ekteskapet gyldig.

Par som er borgerlig viet kan i tillegg ha en kirkelig forbønnshandling for ekteskapet.  Over halvparten av alle par i Norge gifter seg i kirken. Mer informasjon og praktiske råd til dem som planlegger bryllup i kirken, finnes i lenkene under. I Trysil har vi sju praktfulle kirkebygg som egner seg godt til bryllup, og skulle dere ønske det, kan prestene våre også være behjelpelige med å forestå en vigsel ute i det fri.

Sitat

Kle dere i kjærlighet, som er båndet som binder sammen og gjør fullkommen.

Kolosserne 3, 14