Velkommen til dåp!

Dåp i den Den norske kirke er vanligst når barnet er mellom 2 og 6 måneder. Vi holder også barnedåp for større barn, dåp ved konfirmasjon og voksendåp! Ønsker du dåp? Ta kontakt med Kirkekontoret i Sarpsborg i på telefon 40 70 17 00, eller e-post: post.sarpsborg@kirken.no for å avtale dåp. Du kan også registrere dåp online lenger ned på siden.

Når et barn blir båret til dåp, blir vi minnet om at ingen kan bære seg selv. Gjennom dåpen blir vi en del av et fellesskap som strekker seg over hele verden – og gjennom alle tider. Det er en markering der barnet har viktigste støttespillere rundt seg, og der Gud lover å følge barnet alle dager.

Dåpen er verdens største kjærlighetserklæring. Guds frelsende nåde og kjærlighet plasker i hodet på oss, uten at vi har gjort noe annet enn å være til.

Jesus døpte ikke, men utfordret mennesker han møtte til å være sammen med ham og følge ham. Etterfølgerne til Jesus fikk i oppdrag å gi dåpen videre til mennesker over hele verden og å undervise om Guds gode vilje med menneskenes liv.