Vigsel i kirken

Bryllup er en fest for kjærligheten. To menneske lover å elske og ære hverandre, og å holde sammen i gode og vonde dager resten av livet. Det handler om de to, men de to står ikke aleine. Løftene er gitt med vitne til stede.

Å inngå ekteskap eller vigsel er en offentlig handling som kan skje borgerlig eller kirkelig. En godkjent vigselsperson skal erklære at ekteskapet er gyldig. Et bryllup kan være enkelt eller påkosta. Brudeparet kan være unge eller godt voksne, kvinne og mann, eller to av samme kjønn. Den norske kirke tilbyr kirkelig vigsel til alle par som ønsker dette. Om du velger kirkelig vigsel der du bor, er det helt gratis.

Kirkemøtet vedtok i 2017 en ny liturgi, som kan brukes både av likekjønna og ulikekjønna par.

Den norske kirke har etter dette to liturgier for inngåing av ekteskap. Vigsel 2003 gjelder fremdeles bare for ulikekjønna par. De som skal bli vigslet kan feire dagen med familie, slekt og venner. De kan si ja til hverandre med bare med prest og forlovere til stedet. Stort eller lite bryllup – i kirka blir livet lagt fram for Gud med bønn om velsignelse. Alle par som har gifta seg borgerlig, er velkomne til kirka for å be om forbønn for samlivet. For dette har kirka en egen liturgi.

Mer informasjon og praktiske råd til dem som planlegger bryllup i kirken, finnes i lenkene under. Ta kontakt med KIRKETORGET I OSLO tlf. 23 62 90 09