"Størst av alt" - trosopplæring

«Så blir de stående, disse tre: Tro, håp og kjærlighet. Men størst blant dem er kjærligheten.» (1. Kor. 13,13.) Dette har vært utgangspunktet for arbeidet med trosopplæringen i kirken. Det er også grunnholdningen vi møter alle barn og unge med i Grorud menighet.

Størst av alt er kjærligheten! Kjærligheten er det sentrale verdibegrep som beskriver både hvordan Gud er og hvordan vi utfordres til å møte hverandre. Denne grensesprengende kjærlighet skal være kirkens grunnleggende verdi.

Størst av alt er barnet! En gang disiplene kranglet om hvem som var størst, tok Jesus et lite barn og stilte det midt iblant dem, la armene om det og sa til dem: «Den som tar imot dette barnet i mitt navn, tar imot meg. Og den som tar imot meg, tar imot han som har sendt meg. For den som er den minste av dere alle, han er stor.» (Luk. 9,48.) Kirkens arbeid skal kjennetegnes av dette synet på barnet og den unge. De er ikke morgendagens kirke. De er dagens kirke.

Sitat

Visjon for trosopplæringen i Den norske kirke: En raus og tydelig kirke hvor barn og unge for hjelp til å leve livet i tro, håp og kjærlighet.

Browseren din har feilaktig blitt gjenskjent som en bot utifra User-agent verdien = CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) . Vi hadde satt stor pris på om du kunne sende denne feilmeldingen til: skjeri@kirken.no slik at vi får fikset dette for deg og alle andre med samme browser