Bryllup i kirken

Velkommen til å gifte dere i en av våre tre kirker! Bryllup er å feire kjærligheten. To mennesker lover å elske og ære hverandre, og å holde sammen i gode og onde dager resten av livet. For mange er det markeringen av det viktigste valget man tar i løpet av livet. Det handler om de to, men de to står ikke alene. Løftene blir gitt med vitner til stede.

Å inngå ekteskap eller vigsel er en offentlig handling som kan skje borgerlig eller kirkelig. En godkjent vigselsperson skal erklære at ekteskapet er gyldig. Et bryllup i kirken kan være enkelt eller påkostet. Brudefolkene kan være unge eller godt voksne. De kan feire dagen med familie, slekt og venner.

De kan si ja til hverandre med bare prest og forlover til stede. Stort eller lite bryllup – i kirken blir livet lagt fram for Gud med bønn om velsignelse. Etter vedtaket i Kirkemøtet i januar 2017 kan også to av samme kjønn gifte seg i kirken. I Grorud menighet er alle prestene glade for dette vedtaket, og ønsker alle velkommen til kirkebryllup.

Sitat

Gud er kjærlighet, og den som blir i kjærligheten, blir i Gud og Gud i ham.

1 Joh 4, 16b