Dåp

Dåpen er en feiring av livet med rom for en ny begynnelse, uansett alder. Dåpen er en stor begivenhet og du kan bli døpt når som helst i livet. Dåp er ett av kirkens to sakrament. Det er en hellig handling kirken utfører på oppdrag fra Jesus. I dåpen får vi løftet om at Jesus er med oss alle våre dager, og gjennom dåpen blir alle som er døpt en del av kirkens store fellesskap.

Ett barn kan bli døpt både hjemme og i kirken. I Kautokeino er det lang tradisjon for hjemmedåp.

Hjemmedåp er dåp som utføres i hjemmet. I Den norske kirke kan enhver døpt person i voksen alder utføre hjemmedåp, men vanligvis er det prest eller predikant som utfører handlingen.

Ved dåp skal et skjema fylles ut med informasjon om dåpen, dåpsbarnet, foreldre/ foresatte og dåpsvitner. Denne informasjonen blir så registrert i kirkens medlemsregister av menighetskontoret.

Hvis ønskelig kan hjemmedåp senere stadfestes i kirken i forbindelse med en av de ordinære gudstjenester. Da stadfestes det at barnet er døpt og barnet presenteres for menigheten.

Ta kontakt med menighetskontoret for å avtale dåp.

Sitat

For så høyt har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv.

Johannesevangeliet, kapittel 3, vers 16

Unable to show searchform here, because there is no searchpage setup for the local unit. Fix this by adding a searchpage right below the local startpage

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"