Digital vandring for barn og unge

Vi har laget en digital modell av Bragernes Kirke tilrettelagt for barn og unge. Den skal være utforskende og informativ med fokus på lek og læring, hvor barn og unge blir kjent med kirken og kirkerommet på en helt ny måte.

Tre kirkemus forand alteret

Våren 2021 laget Conveyor AS en 3D-modell av hele Bragernes kirke. Fra første stund har planen vært å ha en «oppdagelseferd» for barn og unge slik at de skal kunne få oppleve kirkerommet på en helt ny måte.

Prosjektet er et samarbeid mellom Bragernes menighet og Conveyor AS. Vi fikk støtte gjennom innovasjonsmiddler fra Kirkerådet.

Vi har laget en digital modell av Bragernes Kirke tilrettelagt for barn og unge. Modellen skal være utforskende og informativ med fokus på lek og læring. Den skal kunne styrke samarbeid mellom kirke og skole. Modellen skal være utforskende og informativ med fokus på lek og læring, hvor barn og unge blir kjent med kirken og kirkerommet på en innovativ måte.

I modellen møter vi de tre kirkemusene som viser oss rundt på utvalgte interessepunkter i kirken digitalt. Barna møter små fortellinger, informasjon, quiz og oppgaver som handler om Bragernes kirke, kirkerommets bruk og om tro generelt.

Modellen skal kunne fungere både som et ledd i forberedelser til besøk i kirken og som supplement til fysiske besøk i kirken av skoleklasser og i trosopplæring. Den skal også være tilgjengelig slik at den kan brukes frittstående i hjemmet eller for eksempel i et klasserom.

8.januar 2023 var vi klare for lansering. Deltagerne på kirkens arrangement Lys våken fikk prøve modellen og begeistringen var stor.

«Dette var gøy og jeg lærte mye!» Frida 11 år

 

Her kan du teste selv: https://wieso.io/viewer/42

 

kirken_midtstilt_kirkeraadet.jpg           Logo Conveyer.png

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"