Vielse i kirkene i Asker

Hovedbilde for tema

Velkommen til vielse i Asker!

Kjærligheten fortjener en feiring! Velkommen til kirken til deres store dag. I en kirkelig vielse er det rom for dere og deres kjærlighet for hverandre. I et vakkert kirkerom, med musikk og tekster som berører gir dere løftet om å elske og ære hverandre.

Dere kan velge bryllup med storslått fest og mange gjester eller et mindre bryllup med bare forlovere og prest til stede. Bryllup er feiring av kjærligheten – uansett.

I Asker prosti er det 14 kirker man kan gifte seg i. Kirkene våre har forskjellig særpreg. Det er Asker, Filtvet, Heggedal, Holmen, Holmsbu, Hurum, Kongsdelene, Nærsnes, Røyken, Slemmestad, Spikkestad/Teglen, Vardåsen, Østenstad og Åros.

Asker kirkelige fellesråd får i perioder midler til vedlikehold og restaurering av noen av kirkene, og vi gleder oss over det! Det betyr imidlertid at det kan oppstå perioder hvor f.eks. kirkebygg har stillas utvendig eller innvendig. Vi prøver å koordinere dette arbeidet i forhold til vielser og konfirmasjoner slik at det skal være minst mulig sjenerende. Røyken, Hurum og Holmsbu har egne prosjektprogram for 2021-2024.

Kirkelig vigsel

Vielse i kirken gir en høytidelig og god ramme for vielsen og det er forskjellige måter å holde vielse i kirken på. Dere avtaler med presten og organisten hvordan vielsen skal bli når dere er med på å velge noen tekster og salmer og evt. ekstra musikkinnslag. Noen ønsker vielse samtidig med at deres barn døpes, les den hyggelige artikkelen her.

 

Bestilling av vielse

Vielser for inneværende år og året etter kan vi alltid ta imot. Fra og med 1. februar hvert år kan vi ta imot vielser til året deretter. (Eks: 1.februar 2024 kan man registrere seg for vielser i 2025.)

Bestilling av vielse gjøres elektronisk på https://minkirkeside.no/Asker.

I merknadsfeltet skrives ønske om dato, klokkeslett og kirke. Vi kontakter dere når vi har mottatt bestillingen. Dersom dere bor i Bærum eller Oslo kommune må vielsen også meldes til den menigheten dere bor i, slik at presten i bostedsmenigheten følger med til vielsen. Har man med prest/vigsler fra et annet trossamfunn må dette opplyses om ved bestilling.

 

Prøvingsattest – nødvendig for å gjennomføre vielsen

Linken til bestilling av prøvingsattest hos Skatteetaten/Folkeregistermyndigheten finner du i Viktig skjema øverst på siden. Denne må være søkt om og ferdig behandlet i god tid før vielsen, men den kan ikke være eldre enn 4 måneder på dagen for vielsen.

NB! Prøvingsattesten som kommer i retur fra folkeregisteret, må være hos oss i god tid, gjerne 4 uker før vielsen.  Vi ønsker at den legges inn som pdf-vedlegg i MinKirkeside med samme innlogging som ble brukt da vielsen ble bestilt. 

 

Kirkelig vigsel utendørs/annet lokale

Det er sokneprestene og prosten i Asker som kan godkjenne andre steder enn kirkerommene for vielse. Valg av sted for vielse annet sted enn kirkerommet avtales med soknepresten der man tenker seg at vielsen kan foregå.

 

Forbønn for borgerlig eller tidligere inngått ekteskap

Den norske kirke tilbyr også forbønnshandlinger for borgerlig eller tidligere inngått ekteskap. Ved forbønnshandling for borgerlig inngått ekteskap gjelder det samme som vielse. Dette kan dere sende forespørsel om gjennom portalen https://minkirkeside.no/Asker og skriv tid, sted og forbønnshandling i merknadsfeltet.

Mer informasjon om forbønnshandlingen kan du finne her.

 

Vi henviser gjerne til Kirken.no og artikkelen Bryllupsplanlegging steg for steg.

 

Kontakt oss

Har du spørsmål om forespørsel via elektronisk skjema eller det praktiske knyttet til vielse eller forbønnshandling?

Ta gjerne kontakt med oss via kontaktinfo nederst.

Kontakt