Går det an å snakke om synd til unge i 2018?

Går det an å snakke naturlig og relevant om synd med barn og unge i dag? Det var et av spørsmålene som utfordret 28 ansatte i kirke og barne- og ungdomsorgansiasjoner under årets «Semesterstart=bønnedag».

Trivelige og nyttige samtaler rundt bordet under årets «Semesterstart=bønnedag». Fra venstre: Trosopplæringskoordinator Bjørn Olav Berg (Heimdal prosti), menighetspedagog Inger Halsen (Tiller menighet) og diakoniarbeider Hanne Moxness (Ranheim og Charlottenlund menigheter). (Alle foto: Aud Kristin Saltvik Aasen)

Arrangementet i Det Norske Misjonsselskap sine lokaler i Trondheim har blitt en fast tradisjon tidlig i høstsemesteret. Dette er et samarbeid mellom Nidaros bispedømme og de kristne barne- og ungdomsorganisasjonene i Trøndelag.

Også denne gang satt deltagerne igjen med faglig påfyll. Og altså: Spørsmålet om formidling av syndsbegrepet til barn og unge ble et hovedtema. 

Hva går vi glipp av?

Ole Kristian Bratseth er kapellan i Heimdal og har jobbet med disse spørsmålene. Han medga at mange nok oppfatter synd som et krevende tema i 2018, men spurte likevel: Hva går vi glipp av hvis vi ikke snakker om synd? Og hvordan har forståelsen og betydningen av synd endret seg?

Deltagerne fikk også benytte dagen til å be for arbeidet på de ulike stedene, og markere fellesskapet i tjenesten på tvers av menighets- og organisasjonsgrenser.

Kapellan Ole Kristian Bratseth utfordret barne- og ungdomsarbeiderne med spørsmål om syndsbegrepet. 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"