Forbønn for klimatoppmøtet

I november møtes verdens ledere i Glasgow for å diskutere klima. Korsvei har laget bønner til bruk for klimatoppmøtet. FN har engasjert dinosauren Frankie.

Korsveibevegelsen oppfordrer til forbønn for Klimatoppmøtet i Glasgow. Foto: Joakim Birkeland/Den norske kirke

Korsvei oppfordrer menigheter landet rundt til forbønn for Klimatoppmøtet i Glasgow 31.oktober- 12.november. De har skrevet forslag til bønner som kan brukes til dette. Last ned forbønn klimatoppmøtet her.

Dinosaurens tale

FN har laget en kampanje, hvor en dinosaur ved navn Frankie kommer med noen alvorsord til verdens ledere. Dette gjøres fra talerstolen i FN. Om enn metoden er artig, er budskapet alvorlig. 

Biskop i Oslo Kari Veiteberg trodde aldri hun skulle si seg enig med en dinosaur:

-Klippet fra FNs talerstol er artig  gjort. Men budskapet er like fullt alvorlig. Verden må reagere på klimakrisen, for vi har mulighet til å stoppe den. Da må Klimatoppmøtet bidra med tøffe beslutninger som virkelig holder oppvarmingen på 1,5 grader, sier biskopen.

Handinger fremfor prat

Når delegater og verdens ledere samles, trengs det forbønn for gode løsninger som skaper klimarettferdighet. Vi vil be om at de velger handlinger fremfor prat, og fremmer liv og ikke fortsatt ødeleggelse. Gud sier: «Velg da livet, så du og dine etterkommere kan få leve» (5.Mos 30,19).

Korsvei viser til tre av vår tids viktigste kirkeledere av henholdsvis den katolske, den østlig-ortodokse og den anglikanske kirke. Disse har i forkant av dette klimatoppmøte gått sammen om en appell for jordens fremtid. Sammen med disse kirkene og kristne over hele verden kan vi være med og be om visdom og endringsvilje, oppfordrer Korsvei.

Symbolhandling knyttet til forbønnen

For å skape konsentrasjon og understreke betydningen, foreslår Korsvei at man kan slukke alt elektrisk lys under forbønnen, og tenne et stearinlys for hvert av bønneleddene.

Om Korsvei

Korsvei er en økumenisk bevegelse som vil inspirere og utfordre mennesker til å søke fortrolig fellesskap med Jesus Kristus, og forenes med Ham i kampen for livet i vår verden. Les mer om Korsvei på korsvei.no.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"