Økumeniske og internasjonale gudstjenesteressurser

Den norske kirke er en del av Jesu Kristi kirke på jord. I samarbeid og solidaritet med kirker over hele verden, er vi kalt til å be for hverandre, for kristen enhet og for dem som lider nød.

Nedenfor ligger en rekke ressurser som kan gi menigheter inspirasjon, konkrete bønneemner og byggeklosser til gudstjeneste, samt andre arrangementer. De fleste av ressursene oppdateres minst en gang i året, så det er stadig noe nytt å hente!

  • Et årshjul - Globale, diakonale og misjonale merkedager i 2019
    >>  MS Word     >>  PDF


Bønneuka for kristen enhet
Norges Kristne Råd er en paraplyorganisasjon for kirkesamfunnene i Norge. Hvert år legger de ut stoff til å markere den internasjonale Bønneuka for kristen enhet. Menigheter i Den norske kirke oppfordres til å delta ved å ta i bruk bønnemateriellet lokalt, gjerne 3. uka i januar.


Global uke
Norges Kristne Råd oppfordrer kirkesamfunnene i Norge til å jobbe sammen og samtidig mot global urettferdighet. I 2017-2019 er temaet Moderne slaveri. La deg inspirere av ressurser til gudstjeneste og arrangement, og les mer om hvordan man kan søke om økonomisk støtte og få besøk av ressurspersoner.


Kirkeuka for fred i Palestina og Israel
På oppfordring fra kirker i Det hellige land og Kirkenes verdensråd, inviteres menigheter over hele verden til å delta i en internasjonal bønne- og solidraritetsuke i september. Hvert år oppdateres nettsiden med tematisk stoff, inspirasjon til gudstjeneste og arrangement, samt informasjon om hvordan man søke om støtte til lokale tiltak og få besøk av ressurspersoner.


Kirkenes verdensråds forbønnsliste for land i verden
Kirkenes verdensråd er verdens bredeste sammensatte økumeniske organisasjon. Hver uke legges det ut forbønnsemner, bønner og salmer/sanger fra noen utvalgte land i verden. Dette kan være en hjelp til kirkene for å huske på hverandre i bønn gjennom året.


Anglikansk-luthersk vennskap - forbønnsliste
Porvoo-avtalen referer til et anglikansk-luthersk kirkefellesskap. «Porvoo prayer diary» inneholder navn på lutherske og anglikanske bispedømmer man oppfordres til å be for hver uke. Særlig relevant for kirker med anglikansk vennskapssamarbeid.


Syng Håp
Syng Håp er en serie med sanger og bønner fra den verdensvide kirke. I de to sangheftene, samt ideheftet og CDen, finner man inspirasjon til å integrere impulser fra kirker verden over i gudstjenesten og lokalt arbeid.  


 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"