Valg til kirkens digitaliseringsstyre

Den norske kirke satser på digitalisering. Satsingen ledes av et digitaliseringsstyre, der både fellesråd, Kirkerådet og KA er med. Nå har Kirkerådet vedtatt ny sammensetning av styret, og alle fellesråd kan være med og velge styremedlemmer.

Eldre kvinne skriver på tastaturet på en bærbar pc.

Den norske kirke skal utnytte mulighetene i digitale løsninger både som trossamfunn og som arbeidsplass. Men digitalisering handler om mer enn bare tekniske løsninger – det handler om å gjøre kirken tilgjengelig.

Digital forhåndsstemming ved kirkevalg, læringsplattform for ansatte, enklere innbetaling og ofring med Vipps, strategisk planverktøy, forbedret internkommunikasjon, økt informasjonssikkerhet/personvern, felles arbeidsplattform og felles ansatt- og organisasjonsregister er bare noen av sakene det jobbes med nå. Les mer om digitaliseringsarbeidet på kirken.no/digitalisering

 

Ny sammensetning av digitaliseringsstyret 

Satsingen på digitalisering ledes av et digitaliseringsstyre. Kirkerådet har nylig vedtatt ny sammensetning av digitaliseringsstyret etter anbefaling fra styret selv. En arbeidsgruppe bestående av tre kirkeverger og digitaliseringssjefen i Kirkerådet har utarbeidet forslaget. Endringen bidrar til en mer demokratisk prosess rundt valg av styret og dermed en bedre forankring hos kirkevergene som er de lokale beslutningstakerne ved valg av digitale løsninger. Den nye sammensetningen av styret er:

  • Fem kirkeverger med tre vararepresentanter, valgt av kirkevergene i eget valg
  • En fra Kirkerådet med vara
  • En fra et bispedømmeråd med vara
  • En fra KA med vara

De fem kirkevergene med tre vararepresentanter velges slik: Alle kirkeverger kan nominere og stemme på kandidater. Styret i Kirkevergelaget utgjør en nominasjonskomité. KA bistår med den praktiske gjennomføringen av valget. Styret velges for tre år av gangen. Kirkevergene vil få mer informasjon om valget.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"