Fritak fra TONO-vederlag er opphørt

Under koronapandemien har TONO ikke krevd vederlag for musikk i digitale gudstjenester fra menigheter i Den norske kirke. Dette fritaket er nå opphørt. I tillegg er det nå klar nye avtalemaler med TONO knyttet til digitale sendinger.

Musikk som blir sendt på nett har fått forlenget fritak fra Tono-vederlag, frem til 1. oktober. Foto: Jarle Hagen/Den norske kirke

Under pandemien har TONO gitt menigheter fritak fra å betale vederlag for gudstjenester som sendes på nett. Dette fritaket utløp fredag 1. oktober.

Menigheter som ønsker å ha slikt innhold tilgjengelig i sine digitale kanaler må nå inngå avtale med TONO for musikkbruken. TONO-vederlaget som betales går videre til opphaverne som har skapt musikken som brukes i sendingen.

Husk rapportering

Menighetene har plikt til å rapportere til TONO om musikk som brukes på gudstjenestene. Dette kan rapporteres via «Mitt TONO» som er en digital rapporteringstjeneste.

«Mitt TONO» gjelder foreløpig bare for rapportering av fysiske gudstjenesterTONO jobber med å videreutvikle løsningen så det også gjelder digitale gudstjenester.

Nye avtalemaler med TONO

I løpet av sommeren har det blitt laget nye avtaler med TONO, knyttet til videoer som blir publisert på nett av Den norske kirke.

Dette er avtaler som alle enheter i Den norske kirke kan inngå med TONO, for eksempel fellesråd eller bispedømmer slik som Borg bispedømme allerede har gjort

TONO tilbyr både lisens for enkeltgudstjenester og løpende halv- og helårsavtaler. For å inngå en avtale kan man ta kontakt med online@tono.no.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"