Sier vi – nå også for skolen

"Sier vi" er ressursmateriell om antisemittisme, muslimfiendtlighet og rasisme mot rom. Nå er det laget en helt egen versjon for bruk i skolen.

Sier vi – nå også for skolen

På oppdrag fra Kirkerådet har Kirkelig dialogsenter i Oslo videreutviklet opplegget «Homo-hore-jøde-terrorist-svarting - sier vi», et ressursmateriell om antisemittisme, muslimfiendtlighet og rasisme mot rom.

Materiellet ble først utviklet til bruk i menigheter i Den norske kirke og har fått veldig gode tilbakemeldinger. Derfor er det gledelig at det nå også finnes en versjon til bruk i skolen.

For ungdomsskoler- og videregående skoler

Materiellet har som mål å bidra til at elever i ungdoms- og videregående skole, gjennom øvelser og samtaler, kan øves opp til å gjenkjenne destruktive strukturer og mekanismer og bli bevisste på egen identitet og holdninger. Heftet gir lærere tilgang til ressurser som kan brukes med dette som siktemål. Målet med øvelsene i ressursmateriellet er også å bidra til en mer nyansert samtale – en samtale med innestemme.

Hefte ligger nå ute på subjectaid.no og kan bestilles gratis av alle landets skoler. Der ligger også en pdf av hefte til fri benytte for alle.

Ønsker du å få tilsendt Sier vi for skolen, eller den opprinnelige versjonen Sier vi for menigheter kan du ta kontakt med Kirkelig dialogsenter kd@kirkeligdialogsenter.no.

Sier vi for menigheter ligger også på denne siden: siervi.no

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"