Sammen som kirke i hele verden

Norske menigheter kan bidra med å styrke kirker og lokalsamfunn i hele verden, men å utrydde fattigdom, det er ikke så lett. Uansett er det et godt bidrag å delta i aksjonen Sammen som kirke i hele verden, for mange menigheter sammen kan bidra til å gjøre en forskjell.

Sammen som kirke i hele verden

Mange menigheter i Den norske kirke støtter norske misjonsorganisasjoner gjennom menighetens misjonsprosjekt. De sju ulike organisasjonene i Samarbeid menighet og misjon (SMM) jobber med misjonsoppdraget på ulike måter, i forskjellige deler av verden.

Årlig misjonsaksjon

Sammen som kirke i hele verden er SMMs årlige misjonsaksjon for å styrke menighetens misjonsprosjekt. Aksjonen har nå nye nasjonale nettsider og påmeldingen er åpen

– Her er det bare for menigheter å melde seg på aksjonen med det samme, sier Mirjam Syltebø Endalew, seniorrådgiver i Kirkerådets seksjon for økumenikk og dialog.

– Misjonsorganisasjonene samarbeider med kirker og organisasjoner over hele verden. Gjennom Samarbeid menighet og misjon støtter vi et globalt nettverk av lokale kirker og kristne. Kirkenes arbeid handler om å forkynne evangeliet om håp, frelse og likeverd for alle mennesker, i ord og handling. Kirkene er viktige aktører i lokalsamfunn over hele jorden og kan bidra til å styrke demokratiske verdier nedenfra. Gjennom menighetens misjonsprosjekt ønsker vi å øke det økonomiske handlingsrommet til kirker i andre deler av verden, sier Endalew. 

Synliggjøring av menighetens misjonsprosjekt

Aksjonsperioden er Kristi himmelfartsdag til sankthans. Aksjonen arbeider for å styrke menigheters synliggjøring av og innsamling til menighetens misjonsprosjekt.

– Det finnes mange kreative og morsomme måter å samle inn penger på. Den enkelte menighet bestemmer selv hva den vil gjøre. Ved å delta i aksjonen kan menighetene få og dele ideer og inspirasjon. Påmeldingen til Sammen som kirke i hele verden aksjonen er nå åpen, så det er bare å komme i gang, avslutter Endalew.

Brosjyre kan lastes ned i lenke under.

Les mer om aksjonen her (ressursbanken.no)

Se ressursen om innsamlingsveileder for aksjonen (ressursbanken.no)

Bli med i Facebook-gruppen for aksjonen (Facebook.com)

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"