Samarbeid med kommunen om beredskap

Hvordan få i gang samarbeid med kommunen om beredskap? Et nytt kurs på læringsplattformen beskriver hvordan kirken kan samarbeide med kommunen om beredskap – gjennom en formalisert avtale.

Foto: Bo Mathisen / Den norske kirke

Kirkens rolle i kriser og katastrofer er formalisert fra myndighetene, og både politi og kommune kan be om slik bistand fra kirken.

Mange kommuner har samarbeid med kirken om beredskap. I andre kommuner har man ikke kommet helt i gang med dette. Et nytt kurs på læringsplattformen beskriver hvordan arbeidsgiverlinjene kan lage en gjensidighetsavtale om beredskap, for deretter å presentere sitt tilbud til kommunen om beredskapssamarbeid og formalisere dette i en avtale. Kurset bygger på ressursdokumenter som allerede har vært nyttige flere steder i landet.

Kurset består av to deler. Første del handler om å inngå en samarbeidsavtale mellom kirkens to arbeidsgiverlinjer om beredskap. Etter kursets del 2 skal du kunne initiere en prosess med kommunen for å få i stand en samarbeidsavtale mellom kirke og kommune om beredskap.

Kursene finner du i portalen kurs.kirken.no:

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"