Programmet til Rettferdskonferansen er klart

18. oktober arrangeres Rettferdskonferansen endelig igjen i Oslo. Blant bidragsyterne er den sørafrikanske presten og aktivisten René August, fagforeningslederen Kalpona Aktar fra Bangladesh, og designer og reparasjonsgrunder Eva Kittelsen, damen bak nettsiden og Facebookgruppen MyVisibleMend. I tillegg kan du oppleve to musikalske forestillinger!

Foto fra Rettferdskonferansen i 2018.

Rettferdskonferansen retter seg særlig mot ansatte og frivillige i Den norske kirke, andre kirkesamfunn og de kristne organisasjonene, og er for deg som ønsker deg både inspirasjon og konkrete verktøy for å gjøre noe med urett globalt og lokalt. Konferansen arrangeres i Frelsesarmeens lokaler i Oslo, 18. oktober i år.

Plenumsprogrammet på formiddagen blir også mulig å følge via strømming.

Disse mine minste..

Årets tema er En tro som forvandler liv, og konferansen løfter spesielt frem Jesus sitt diakonale kall i Matteus kapittel 25: "Sannelig, jeg sier dere: Det dere gjorde mot én av disse mine minste søsken, har dere gjort mot meg". Temaet belyses gjennom ulike bolker, som tar for seg alt fra forbrukeres ansvar og den nye Åpenhetslovens betydning for arbeideres rettigheter i Bangladesh, til hvordan menigheter lykkes i å være inkluderende møteplasser for alle i lokalsamfunnet. Les mer om programmet og meld deg på gratis på Rettferdskonferansens nettsider.

Vingespenn: En forestilling for og med ungdom

Deltakere på Rettferskonferansen får også oppleve Vingespenn, en forestilling som gjennom dans, dialog og musikk undersøker tema som tvangsarbeid, utnyttelse, kroppspress og hvilke handlingsrom ungdom har når man ønsker å gjøre noe med urett -i eget eller andres liv. Her vil vi få noen av konferansens tema belyst gjennom kunst, samtidig som noen kanskje blir inspirert til å sette opp forestillingen på sitt hjemsted. Forestillingen er laget til Global Uke 2022. Les mer om Vingespenn hos Norges Kristne Råd.

Kraft til å bære: En barnemusikal om bærekraft

Om kvelden 18. oktober blir det mulighet til å oppleve nok en forestilling, når Musikalen Kraft til å bære har premiere i Trefoldighetskirken. Musikalen er skrevet av Hans Olav Baden og Torbjørg Torp for Kirkens Nødhjelp, og fremføres ved hjelp av barnekor fra Oslo. Dette kan bli en fin avslutning på en dag spekket med rettferdighet!  

Gratis påmelding til Rettferdskonferansen

Les mer om konferansen på rettferdskonferansen.no  

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"