Oppfordring til å bli med på OD-dagen

Den norske kirkes ungdomsutvalg oppfordrer biskopene og øvrige kirkelige ansatte til å tilby seg å ha med skoleelever på OD-dagen. Les oppfordringen fra ungdomsutvalgsleder Nora Antonsen.

En kateket står foran en gjeng konfirmanter.

Kjære alle ansatte i Den norske kirke! 

Hvert år arrangeres Operasjon Dagsverk (OD) – Norges størst solidaritetsaksjon av, med og for ungdom. Gjennom OD blir global urettferdighet satt på agendaen rundt om på norske skoler over hele landet, og ungdom kan velge om de vil jobbe et dagsverk til inntekt for årets OD-prosjekt. Fellesnevneren til OD’s prosjekter er at de støtter ungdom og utdanning. I år er OD-dagen torsdag 4. november hvor kampanjen heter “Du er innafor” og prosjektet gjennomføres av KFUK-KFUM Global i flere regioner i Sør-Afrika.

I denne forbindelse har Den norske kirkes Ungdomsutvalg kommet med følgende oppfordring til alle kirkens ansatte: 

Den norske kirkes ungdomsutvalg oppfordrer biskopene og øvrige kirkelige ansatte til å tilby seg å ha med skoleelever på OD-dagen. Dette vil være et viktig og annerledes rekrutteringstiltak for å vise frem kirken som arbeidsplass samtidig som det vil være med på å støtte kampanjen «Du er innafor» for Sør-Afrika. For unge vil det ikke minst være en spennende opplevelse å få være med en biskop, diakon, kirketjener eller annen kirkelig ansatt i det arbeidet som gjøres - enten det er bispekontoret, gravferd eller et trosopplæring arrangement.

Saken UKM 04/19 - Rekruttering utfordrer kirkelige ansatte til å løfte frem og fortelle de gode historiene fra sin arbeidshverdag. Hva er vel bedre måte å gjøre dette på enn å vise dem? Videre har forslaget til rekrutteringsstrategi som kirkemøtet skal vedta i 2021 også som punkt 2 at ansatte og frivillige medarbeidere involverer unge i kirkelig tjeneste. Ved å la ungdom jobbe i kirka på OD-dagen vil kanskje unge oppleve å bli involvert på en helt ny måte.

Vi har selv noen morsomme erfaringer fra OD-dagen, og det er både stas og spennende som ung å få være med på ulike arbeidsplasser! 

Dette vil være en unik sjanse for ungdom selv til å skaffe seg en skikkelig kul og unik arbeidsplass, men også for kirkens ansatte til å møte og bli kjent med ungdommer på en helt annen måte enn før. Ungdom og unge savner at kirken er til stede på viktige arenaer som er avgjørende for veien videre i livet - dette er en av de. Biskop eller kantor, prest eller kateket - DU er herved utfordret! 

Les mer om Operasjon Dagsverk på od.no  

 

Med vennlig hilsen

Nora Antonsen
Leder av Den norske kirkes Ungdomsutvalg

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"