Nytt TONO-fritak

Som følge av nye strenge koronarestriksjoner gir TONO fritak for musikk i gudstjenester på nett frem til 1. februar. Husk digital rapportering av bruk.

TONO gir nytt fritak for musikk i gudstjenester på nett, fram til 1. februar. Foto: Bo Mathisen/Den norske kirke

Strenge smittevernregler og restriksjoner har preget samfunnet de siste to årene. I lange perioder har ikke norske menigheter kunnet samles til fysiske gudstjenester. TONO har flere ganger gjennom koronapandemien gitt fritak fra ordinær TONO-lisensiering av musikk i gudstjenester på nett for den bruken som vanskelig har kunnet blitt vurdert som noe annet enn rene erstatninger for covid-19-avlyste gudstjenester.

I desember 2021 står samfunnet igjen i en presset situasjon, og nye strenge restriksjoner gjelder fram til midten av januar. TONO har derfor besluttet å innføre et nytt midlertidig fritak fra 15. desember fram til 1. februar.

Husk å rapportere

Forskriften om maksimalt 20 personer på offentlige innendørs arrangementer uten faste tilviste sitteplasser og 50 personer ved bruk av faste tilviste sitteplasser legger utvilsomt en begrensning på menigheters planlagte aktiviteter i juletiden.

Fritaket gjelder i utgangspunktet fram til 1. februar 2022. Fritaket gjelder fremføringsrettigheter ved direktesendte gudstjenester på nett, men også synkroniseringsrettighetene når videoopptakene av gudstjenestene blir liggende tilgjengelig på nett i inntil en uke etter arrangementet.

All bruk av musikk, digital og fysisk, må rapporteres til TONO. Fra 1. januar tar ikke TONO lenger mot papirrapporter fra menigheter og trossamfunn. Rapportering foregår da digitalt på Mitt TONO.

Les også: Slutt på papirrapportering av religiøse seremonier

 

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"