Nytt om kirkevalget

Om bare ett år er arbeidet med kirkevalget avsluttet og nye rådsmedlemmer har fått velgernes tillit. Valgdagen 11. september 2023 er da historie, og over hele landet er det klart for nye menighetsråd som skal styre sitt sokn, og nye medlemmer i Kirkemøtet skal ta beslutninger om kirkens framtid.

Kirkevalget mobiliserer tusenvis av frivillige og ansatte. (Foto: Bo Mathisen)

Et eget kirkevalg-nyhetsbrev vil være en svært viktig informasjonskanal i tiden framover. Dette nyhetsbrevet inneholder ny og vesentlig informasjon alle som arrangerer valg har bruk for. Kirkevalg-nyhetsbrev vil i begynnelsen komme cirka en gang i måneden, og hyppigere over jul. Kirkeverger, sokn og fellesråd og kommunikasjonsrådgivere vil automatisk få nyhetsbrevet tilsendt. Andre kan tegne seg opp for nyhetsbrevet her

Godt i gang

En del menigheter har allerede begynt å jobbe seg inn i nominasjonsfasen, der man skal finne de gode kandidatene til å sitte i menighetsråd de neste fire årene. Når det gjelder valg til bispedømmeråd og Kirkemøtet, har nomineringsgruppene arbeidet lenge. Fristen for å levere inn lister med kandidater vil bli 31. mars.

Let og finn i Ressursbanken

Informasjon til velgerne vil være å finne på kirkevalget.no/kyrkjevalet.no – slik det også har vært tidligere. Ressurser til gjennomføring av valget vil i dette valget ligge i ressursbanken.no/kirkevalg. Begge nettstedene er selvfølgelig uten pålogging, og tilgjengelig for alle. Når informasjon rundt kirkevalg skilles det på denne måten, blir det lettere og raskere for alle å finne riktig informasjon.

– Kirkevalg gir oss muligheten til å snakke direkte med alle våre medlemmer som er 15 år eller eldre. Vi håper på en skikkelig mobilisering i menigheter over hele landet, slik at det blir gode og kvalifiserte kandidater å velge mellom i menighetsrådsvalget, sier Ingeborg Dybvig, kommunikasjonsdirektør i Kirkerådet.

Mer inspirasjon og informasjon til å gjennomføre valg lokalt vil komme i første kirkevalgnyhetsbrev, onsdag 2. november. 

Påmeldingslenke under.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"