Ny funksjonalitet i Vipps-appen

Den norske kirke samarbeider med Vipps for at Vipps-appen skal passe til kirkens bruk. Nå har Vipps-appen fått funksjonalitet for å kunne gi skattefrie gaver.

Foto: Bo Mathisen / Den norske kirke

Den norske kirke samarbeider med Vipps for at Vipps-appen stadig skal bli bedre for kirkens bruk.

Målet er at Vipps-appen skal være lett å bruke og enkel å administrere for menigheten. Vipps-appen brukes stadig oftere, ikke minst etter flere år med pandemi. Det gjør at Vipps har overtatt mye av jobben som “kollektbøsse” på gudstjenestene.

Skattefrie gaver i Vipps-appen

Nå har Vipps-appen fått funksjonalitet for å kunne gi gaver som utløser skattefradrag!

– Denne funksjonaliteten kan forenkle arbeidet lokalt, og gi grunnlag for økte gaveinntekter, sier digitaliseringssjef Magnus Hvalvik. – Derfor anbefaler jeg at menighetene tar dette i bruk.

Nå gjøres denne funksjonaliteten tilgjengelig for dem som har godkjente giversystemer. Kirkerådet har på vegne av de fellesrådene som har signert Tilslutningsavtalene om personvern og informasjonssikkerhet, inngått en databehandleravtale med Solidus og ProFundo, som leverer giversystem til menighetene i dag.

De menighetene som ikke har et slikt system, må skaffe seg dette før de kan få tilgang til funksjonaliteten for skattefrie gaver. Kirkerådet har oppfordret leverandørene (Solidus, ProFundo og Kommunion) til å tilby en minimumsløsning som dekker behovet for registrering av innbetaling av gaver.

– Det er viktig at innbetalingene blir behandlet forsvarlig, slik at Kirkerådet får innrapportert korrekte beløp fra hver enkelt giver, sier Hvalvik.

All innberetning til skattemyndighetene skjer gjennom en modul i kirkens medlemsregister.

– Ved at menighetene bruker et giversystem, får vi innrapporteringen fra menighetene mer automatisk. I dag må mange legge inn giverdata manuelt.

Det er laget informasjonsmateriale om ordningen, kontaktopplysninger og hvordan man går frem, på Ressursbanken.no. Det blir også et webinar 12. januar om bruken av Vipps-appen og muligheten for skattefradrag.

– Det første vi oppfordrer menighetene til, er å rydde i Vipps-nummer og kategorier, sier prosjektleder Tore Gullaksen i Agder og Telemark bispedømme. Han har vært pådriver i dette arbeidet og jobber spesielt med innsamling og givertjeneste.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"