Millionstøtte til fordeling

Regjeringen har bevilget fire millioner ekstra til Den norske kirke for å møte mennesker i adventstiden. Pengene fordeles mellom de 21 største kirkelige fellesrådene.

Millionstøtte til fordeling

Det ekstraordinære tilskuddet fra regjeringen gis på grunn av økte priser på strøm og mat, og totalt deles det ut 20 millioner, hvor fire skal videreformidles fra Den norske kirke lokalt. Hensikten med tildelingen er at organisasjoner av ulike slag kan nå ut til folk som er særlig påvirket av de økte prisene.

Pengene kan brukes til utdeling av mat, julegaver og aktiviteter for personer og barnefamilier i en vanskelig økonomisk situasjon.  

Til de største fellesrådene

Pengene fordeles mellom de 21 største fellesrådene. Tilskuddsbrev ble sendt ut til mottakerne 28. november. De må må benytte midlene innen utgangen av 2022. Kirkerådet rapporterer på bruken av tilskuddet, fellesrådene må på forespørsel gjøre kort rede for hvordan midlene er anvendt. 

Statsråd Kjersti Toppe (Sp) framhever at kirkene gjør en viktig inkluderingsjobb rundt høytidene. 

– Vi vet at det er mange som gruer seg til desember, og synes tiden vi går inn i nå er vanskelig. Tros- og livssynssamfunn gjør også en viktig jobb med å inkludere folk rundt julehøytiden. Disse vil kunne bruke pengene til arrangementer, utdeling av matposer og julegaver til barn, sa barne- og familieministeren i en pressemelding på regjeringen.no.

Forslag til bruk av midlene

Det er laget en egen ressurs med forslag til hvordan midlene kan benyttes, hvordan man får til et godt lokalt samarbeid og hvordan man gjør midlene kjent. 

Trykk her for å gå til ressursen i ressursbanken.no

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"