En uke for solidaritet med kristne i Palestina og Israel

«Ikke glem oss!». Oppfordringen kommer fra kristne søsken i Palestina og Israel. I september arrangeres Kirkeuka for fred, der menigheter kan stå sammen med våre trossøsken i bønn og solidaritet.

Gravkirken i Jerusalem. Foto Den norske kirke / Berit Hagen Agøy.

«Ikke glem oss!». Oppfordringen kommer fra kristne søsken i Palestina og Israel. De lever under svært vanskelige kår, og andelen kristne i befolkningen synker faretruende. Mange velger å emigrere fra en for krevende hverdag. De trenger vår solidaritet og støtte.

Den norske kirke har en nær relasjon til Den lutherske kirke i Jordan og det hellige land. Kirken som bare har om lag 3000 medlemmer, er med på å sikre det kristne nærværet gjennom sitt menighets­arbeid, skoler, diakoni og arbeid for ungdom og kvinners rettigheter. Dette arbeidet kan vi være med å støtte gjennom forbønn og økonomisk støtte. Og ikke minst ved å lytte til det de forteller om sin hverdag og støtte deres kamp for å leve i fred og trygghet.

Solidaritet og fellesskap i det globale kirkefellesskapet

Kirkeuka for fred i Palestina og Israel, som i år arrangeres 18. – 25. september, er en anledning til å vise at kristne i Norge bryr seg. Menigheter kan stå sammen med våre trossøsken i bønn og solidaritet og være med å sikre at de lokale kirkene fortsatt kan være til stede med et tydelig kristent vitnesbyrd i landet hvor kirken ble til.

Kirkeuka for fred i Palestina og Israel ble til etter initiativ fra kirkene i regionen, som bad sine søsterkirker verden over om å støtte deres kamp for en fredelig løsning på konflikten. Kirkeuka er en kirkeuke. Utgangspunktet er solidaritet og fellesskap innen det globale kirke­fellesskapet, og derfor hører gudstjenester og kristen bønn med i Kirkeuka.

Men solidariteten går videre ut til andre grupper, til jøder og muslimer. Kirkeuka støtter alle som fastholder internasjonal rett og respekten for menneskerettighetene i arbeidet for en rettferdig og fredelig løsning på konflikten.

Oppfordring til forbønn og å gi offer

Menighetene oppfordres til å be om fred for befolkningen i Israel og Palestina, under gudstjenestens forbønn denne uka. Forslag til bønner finnes på Kirkeukas hjemmeside. Her finnes også ideer til hvordan man enkelt kan markere Kirkeuka.

Kirkeuka er også en anledning til å gi et offer til Den lutherske kirke i Jordan og det hellige land.

Offer sendes til:

Den norske kirke, Kirkerådet, Postboks 799 Sentrum, 0106 Oslo
Kontonummer: 2801 45 98164.   
Ref.: Offer til ELCJHL. Koststed: 1203130, prosjekt 611.

Les mer

Kirkeuka for fred har en egen nettside bakgrunnsinformasjon og oversikt over arrangementer. Meld gjerne inn egne arrangementer, slik at flere får vite om dem. Besøk nettsiden på kirkeukaforfred.no.

Du kan også følge med på Kirkeukas Facebookside på facebook.com/kirkeuka.

Les mer om Den norske kirkes engasjement i Israel og Palestina i dette dokumentet: Strategi for Mellomkirkelig råds engasjement for rettferdig fred i Palestina og Israel.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"