Kirkeuka for fred i Palestina og Israel 19. - 26. september

«Ikke glem oss!» Denne klare oppfordringen kommer fra kristne søsken i Palestina og Israel. Den politiske utviklingen i regionen har, sammen med pandemien, gjort situasjonen deres ekstremt vanskelig. Kirkeuka er viktigere i år enn noen gang!

Kirkeuka for fred arrangeres i år 19.-26. september. Foto hentet fra kirkeukaforfred.no

Kirkeuka er en anledning til å vise at kristne i Norge bryr seg. Vi vil stå sammen med våre trossøsken i bønn og solidaritet og være med å sikre at de lokale kirkene fortsatt kan være til stede med et tydelig kristent vitnesbyrd i landet hvor kirken ble til. Gjennom menighetsarbeid, skoler og diakonalt arbeid er de lokale kirkene viktige samfunnsaktører og bidrar til forsoning.

Solidaritet og fellesskap

Kirkeuka ble til etter initiativ fra kirkene i Palestina og Israel, som ba sine søsterkirker verden over om å støtte deres kamp for en fredelig løsning på konflikten. Kirkeuka er ei kirkeuke. Utgangspunktet er solidaritet og fellesskap innen det globale kirke­fellesskapet, og derfor hører gudstjenester og kristen bønn med i Kirkeuka. Men solidariteten går videre ut til andre grupper, til jøder og muslimer. Kirkeuka støtter alle som fastholder internasjonal rett og respekten for menneskerettighetene i arbeidet for en rettferdig og fredelig løsning på konflikten.

Menighetene oppfordres til å be om fred for befolkningen i Israel og Palestina, under gudstjenestens forbønn denne uka. Forslag til bønner finnes på Kirkeukas hjemmeside. Her finnes også ideer til hvordan man enkelt kan markere Kirkeuka.

Global kirkeuke

Kirkeuka arrangeres globalt hvert år i september. I Norge er datoene i år 19.-26. september, og flere kirker og organisasjoner står sammen om ulike arrangementer i løpet av uka. I år er det Norske Kirkeakademier som koordinerer Kirkeuka.

Ressurser, arrangement og bakgrunnsinformasjon 

Les mer om Kirkeuka, på nettsiden kirkeukaforfred.no. På denne siden finner du bakgrunnsinformasjon, tips til å markere uka og oversikt over arrangementer. Meld gjerne inn egne arrangementer, slik at flere får vite om dem. Følg også med på Kirkeukas Facebookside, facebook.com/kirkeuka.

Dersom du er interessert i å vite mer om Den norske kirkes engasjement i Israel og Palestina, kan du lese mer om dette på Mellomkirkelig råd sine sider.

 

 

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"