Nytt introduksjonskurs for ansatte

Et nytt introduksjonskurs for ansatte er lansert. Kurset er for alle faggrupper i kirken, og gir en innføring i viktige temaer. Det kan være nyttig for både nyansatte og de som har jobbet en stund og kurset er gratis.

Målet med kurset er å gi en lettbeint og grunnleggende innføring i viktige temaer for alle som skal begynne å jobbe i kirken eller som har jobbet der en stund og kan trenge en oppfrisker.  Foto: Torstein Kiserud/Den norske kirke
Kurset er utviklet av OU-styrene på KA-sektoren, og er et felles introduksjonskurs rettet særlig mot nyansatte i Den norske kirke. OU-styrene består av representanter for fagforeningene for kirkelig ansatte og arbeidsgiversiden som representerer Kirkerådet og de kirkelige fellesrådene. Kurset er digitalt og kan gjennomføres når og hvor du vil, og var klart til bruk i desember 2021.
 
 

Viktige temaer

Målet med kurset er å gi en lettbeint og grunnleggende innføring i viktige tema for alle som skal begynne å jobbe i kirken eller som har jobbet der en stund og kan trenge en oppfrisker. Kurset er også med på å skape stolthet over å jobbe i kirken, samt øke forståelsen for de ulike faggruppene i kirken. 

Kurset har sju moduler:

  1. Den norske kirke i går, idag og i framtiden
  2. Kirkens organisering og finansiering
  3. Kirkebygg og kirkegård
  4. Møte med mennesker
  5. Tro, fellesskap og mangfold
  6. Ansatte sine rettigheter og plikter
  7. Helse, miljø og sikkerhert (HMS). 

Hver modul varer i mellom 30 og 40 minutt. Kurset inneholder filmer, portrettintervju, les-selv-tekster, quiz og spørsmål til samtale og annet. 

Kurset er laget for alle faggrupper: Gravplassarbeidere, prester, kontoransatte, diakoner, undervisningsansatte, kirkemusikere, kirkeverger/daglig ledere og kirketjenere. Det kan også være nyttig for nyansatte på bispedømmekontor og i Kirkerådet. 

Få tilgang til kurset

Kurset ligger i e-læringsplattformen Learnifier. For tilgang kan du trykke her og lage deg en bruker. Du blir så bedt om å fullføre registreringen ved å trykke på en lenke i en automatisk tilsendt e-post. Tilgang til kurset er gratis.

Når du har registrert deg, får du tilgang til kurset i fire uker. Etter dette mister du automatisk tilgang. 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"