Håndbok for menighetsråd og kirkelig fellesråd

En ny versjon av «Håndbok for menighetsråd og kirkelig fellesråd» er snart tilgjengelig. Den er kortet ned og er blitt enda mer rettet mot de som er rådsmedlemmer.

Håndbok for menighetsråd og kirkelig fellesråd

Boken er tilgjengelig i pdf-format på Ressursbanken fra 25. september 2023 – et godt alternativ for alle som vil spare penger og papir. Det er også mulig å kjøpe en trykket kopi.

Årets utgave er litt kortere enn den forrige fra 2019. Innholdet er revidert og oppdatert, og mye av «ekstramaterialet», som for eksempel lovtekster, er tilgjengelig e via lenker i pdf-versjonen. I den trykte versjonen er det brukt QR-koder.

Håndboken gir medlemmer i menighetsråd og fellesråd en god innføring i rådenes myndighet, ansvar og oppgaver. Det gis enkel informasjon om blant annet menighetens plass i nærmiljøet, kirkemedlemmenes ulike behov, sentrale virksomhetsområder i kirken og kirkens organer.

Håndboka er et samarbeid mellom KA og Kirkerådet. Redaksjonen har bestått av Martin Stærk og Øystein Dahle fra KA og Andreas Henriksen Aarflot og Ingeborg Dybvig fra Kirkerådet.

Her kan du bestille en trykket versjon.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"