Gudstjenesteagenda i punktskrift

Med gudstjenesteagenda i punktskrift og enkel tilrettelegging får blinde mulighet til å delta i gudstjeneste som seende. – Jeg håper vi kan være et godt fellesskap, sier soknepresten i Lillesand som har gjort dette.

Foto: privat

Lillesand menighet har fått gudstjenesteagendaen sin i punktskrift. Det gjør at også de som bruker punktskrift som sitt primærspråk får mulighet til å delta i gudstjenesten på lik linje med andre.

Frode Nilsen Fjeldbraaten, soknepesten i menigheten forteller:

-Vi fikk kontakt med Odd Martin Baanrud som ønsker å gå til gudstjenester i våre kirker. 

Odd Martin er blind og han har hjulpet menigheten til å forstå hva som må til for at blinde skal kunne inkluderes og delta på en god måte. 

-I samtaler med Odd Martin forstod vi at det trenges noe tilrettelegging slik at blinde kan komme til plassen sin, vite når de skal reise seg og sette seg i liturgien. 

Vi fant også ut at vi trengte salmer i punktskrift.

Nå har vi dessverre ikke alle salmene i salmeboka med punktskrift, men vi har fått tak i to eksemplarer av "Lovet være Jesus" som KABB har laget og her er nesten 200 forskjellige salmer og sanger." Tidligere har menigheten fått beskjed om salmenummer via salmetavlene eller på projektor. Nå opplyses det også muntlig om hvilken side salmen står på i punktskrift.  Slike småting er nødvendig, men ikke veldig vanskelig.

Menigheten tok kontakt med KABB – Kristent arbeid blant blinde og svaksynte og har fått agendaen på punktskrift, og det er selvfølgelig helt nødvendig for at Odd Martin kan delta.

Kabb har hjulpet oss med å få agendene i punktskrift og det er selvfølgelig nødvendig. 

-Jeg er imponert over Odd Martins vilje til å lære oss opp og jeg håper vi kan være et godt fellesskap der han kan høre til. Det å bli kjent med han og hans perspektiv har vært berikende for meg, avslutter Frode.

Har du behov for veiledning om tilrettelegging for synshemmede eller andre med syns- eller leserelaterte utfordringer er det bare å ta kontakt med www.kabb.no

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"