Global uke mot moderne slaveri: 13.-20. november

– I en ustabil og urettferdig verden kan vi være med å kaste lys på uretten, vi kan be, og vi kan være fellesskap som støtter, forebygger og bekjemper utnyttelse. Derfor går kirkene i Norge sammen om Global uke mot moderne slaveri, sier Elin Finnseth Sæverås, prosjektleder i Norges Kristne Råd.

Foto: Norges kristne råd.

Nye ressurser

 Det skal være lett å delta. Til årets Global uke er en derfor del ressurser på plass – og flere nye er under utvikling. Din menighet eller lokale gruppe kan også for eksempel bestille gratis besøk av en ressursperson og søke økonomisk støtte, forklarer Sæverås.

Hun forteller videre at kor og grupper kan øve inn stykket Frihetens time eller sette det opp med profesjonelle musikere og solist. Preken- og bønneressurser til de to aktuelle søndagene er på vei og medio-september blir det en inspirasjonssamling for alle interesserte.

Sæverås vil særlig trekke fram at det til Global uke 2022 utvikles flere nye ressurser spesielt for unge: 

 

I fellesskap fremme endringer

Både pandemien og krigen i Ukraina har aktualisert tematikken og forsterket driverne som tvinger mennesker ut i utnyttelse. Medmennesker i vår egen nærhet og rundt om i verden utfører arbeid og tjenester under vilkår som bryter med deres verdighet og grunnleggende menneskerettigheter.

Vi kan kjenne på avmakt. Men som troende kan vi be om Guds hjelp til å flytte blikket over på hva vi kan gjøre og det er faktisk mye, sier generalsekretær i Norges Kristne Råd, Erhard Hermansen.

Vi kan starte med å kaste lys på uretten, be, og utforske hvordan vi kan være fellesskap som støtter, forebygger og bekjemper utnyttelse. Til sammen er vi et stort økumenisk nettverk med hundrevis av menigheter over hele landet og grupper i alle aldre. Når vi ber, lærer mer, og inspirerer hverandre til handling, er jeg er overbevist om at det gjør en forskjell, avslutter han.

Velkommen til å delta. Vi bidrar gjerne med informasjon og tips!  

Kontakt: 
Anders Jordet, Kirkerådet aj684@kirken.no
Elin F. Sæverås, prosjektleder, Norges Kristne Råd efs@norkr.no tlf. 93 44 1915

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"