Bli med å «Belys slaveriet» i november

«Det er viktig å belyse slaveriet slik at eg kan nyte ein god sjokolade utan å måtte bekymre meg for om den er produsert ved hjelp av tvangsarbeid», sier Hilde Kirkebøen som er tidligere diakon. Den norske kirke ønsker sammen med andre kirker å belyse den slaverilignende utnyttelsen av barn, kvinner og menn som skjer i Norge og ellers i verden. Det er ikke for sent for menighetene å markere Global uke. og det kan gjøres enkelt.

Promobilde. Belys slaveriet. Global uke 12.-19.november 2023. Foto: Norges Kristne Råd.

Produkter vi bruker til daglig kan være produsert ved hjelp av tvangsarbeid andre steder i verden. I Norge er det særlig kvinner i tvungen prostitusjon og migrantarbeidere som utnyttes der manuelt arbeid er etterspurt. I digitale flater utsettes barn, ungdom og spesielt jenter og kvinner for seksuell tvang, og i en stadig mer brutalisert pornoindustri.

Under den økumeniske uken setter menighetene søkelys på ulike utnyttelsesformer. Målet er å bevisstgjøre, utruste og inspirere menigheter og enkeltpersoner til å utforske hva vi kan gjøre i kampen for en mer rettferdig verden. 

Menighetene kan bruke faste arenaer, som konfirmantundervisning, gudstjeneste, forbønn eller stabsmøter. Det er stor frihet til å markere den slik det passer best.  Det finnes historier, prekenressurser, bønner, ungdomsressurser og mer på globaluke.no

og mer om hvordan bli med. Kontakt Norges Kristne Råd for tips, økonomisk støtte, besøk av ressursperson eller ved spørsmål om danseforestillingen Vingespenn og konsertforestillingen Frihetens time

Man kan også markere uka på andre tidspunkt, om det passer bedre.

Velkommen til å delta!


Bilde av Hilde Kirkebøen,
diakon i Hallingdal.
Foto: Norges Kristne Råd

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"