Fortsatt utvikling av Skjerikirken

Skjerikirken er Den norske kirkes samlede kalenderoversikt, med arrangement for hele landet. Siden blir stadig videreutviklet, med mål om en enklere hverdag for ansatte. Skjerikirken henter arrangement fra Kardinal og Medarbeideren.

Skjerikirken er fortsatt i utvikling. Illustrasjon: Kirkerådet/Den norske kirke

Skjerikirken samler kirkens arrangementer, for alle kirkens medlemmer og brukere. Det vil gjøre det lettere å finne frem til kirkens arrangementer, for de som ikke vet hvilket sogn eller fellesråd de befinner seg i - enten det er noen som har flyttet til et nytt sted eller er på ferie. 

For å gjøre dette lett for ansatte, har det i høst blitt jobbet med å synkronisere arrangement fra fagsystem til Skjerikirken.

Synkronisering med Medarbeideren og Kardinal

I september fikk Agrando Medarbeideren mulighet for å synkronisere arrangement, noe som har lettet arbeidet for mange.

Nå er også Kirkedata, som leverer Kardinal til mange menigheter, klare med sin integrasjon. Det betyr at de som har Kardinal og ikke bruker kirken.no-nettside endelig kan få publisert automatisk til skjerikirken.no. 

Endring i kalenderfunksjonen for kirken.no

Disse nye koblingene mot Medarbeideren og Kardinal betyr en endring i hvordan skjerikirken.no og kirken.no «snakker sammen». Dette gjelder bare for de som har nettsideløsning fra kirken.no.

De som har kirken.no-side vil få oppdatert kalenderen fra skjerikirken.no, slik at arrangementet «bor» hos Skjerikirken. Tidligere har arrangementet «bodd» på kirken.no, og blitt hentet til Skjerikirken. Det er derfor best at du legger til arrangement på skjerikirken.no/portal. Da vil det bli synlig på hjemmesiden.

Det er fortsatt mulig å legge det inn dirkete på nettsiden (via Episerver), men da vil det ta lenger tid (kanskje oppmot en time) før det blir synlig på nettsiden. Derfor er det anbefalt å bruke portalen på skjerikirken.no/portal. Når du bruker portal-siden, kan du også få automatisk publisering til menighetens Facebook-side med få klikk.

Har dette egentlig noe å si for deg? I liten grad, men det vil påvirke deg dersom du legger inn arrangement via Episerver (direkte på kirken.no). Da vil det ta lenger tid før arrangementet blir synlig på nettsiden. 

Dette påvirker også kategorisering av arrangementene. Kalenderen på kirken.no vil nå følge Skjerikirken sine kategorier.

Utvikles i tråd med tilbakemeldinger

Skjerikirken utvikles etter tilbakemeldinger fra ansatte, frivillige og medlemmer. Har du forslag om endringer eller forbedringer kan du sende en e-post til skjeri@kirken.no .

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"