Nytt om 2021-statistikken

SSB-skjemaet for kirkelig aktivitet blir endret for 2021. I tillegg blir det en kort rapportering om digital aktivitet. Rapporteringen skjer i januar, men Kirkerådet inviterer til webinar 16. desember, der du får vite mer om endringene og mulighet for å stille spørsmål.

Illustrasjonsfoto: Bo Mathisen/Den norske kirke

Digitale aktiviteter i 2021

Kartlegging av digitale aktiviteter er viktig for å gi et helhetlig bilde av arbeidet i Den norske kirke i 2021. På samme tid som dere mottar skjemaet for menighetenes årsstatistikk 2021 vil det bli sendt ut et skjema for digitale aktiviteter 2021. Skjemaet er sterkt forenklet sammenlignet med kartleggingen for 2020 i regi av Rambøll. 

For året som helhet vil det kun bli etterspurt informasjon om antall aktiviteter i kategoriene gudstjenester, andakter/bønner/prekener, konserter, kortere musikalske innslag og innhold for barn. For november og desember vil vi også be om antall deltakere i disse aktivitetene publisert i kanalene Facebook og YouTube. For å gjøre utfyllingen i januar enklest mulig oppfordrer vi alle til å registrere informasjon om aktivitetene i disse månedene i egne systemer fortløpende.

Færre spørsmål i SSB-skjemaet

For 2021 er flere av spørsmålene som omhandler trosopplæring og barn og unge tatt ut av skjema 28 Årsstatistikk for Den norske kirke. Dette er fordi alle menigheter nå rapporterer sin trosopplæringsaktivitet i planverktøyet, og fra og med 2020 rapporteres det også på «Øvrige tiltak». Det er viktig at alt arbeid som menighetene er involvert i legges inn i planverktøy for trosopplæring.

For å unngå dobbeltrapportering er postene 6.A.3 til og med 6.A.6 på fjorårets skjema fjernet, samt postene 6.B.1 og 6.B2. Tiltakene babysang/småbarnsang, søndagsskole, lederkurs og kor skal inntil videre rapporteres begge steder.

Webinar

Kirkerådet vil holde et webinar om årsstatistikken 16. desember kl 09.00, der veiledning om utfylling av alle skjemaer vil bli gitt. Webinaret varer i en time og blir tilgjengelig i opptak. Du kan melde deg på allerede nå.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"