Digitalt varslingssystem i Den norske kirke

Både ansatte, frivillige og medlemmer har rett til å varsle i Den norske kirke. Kirkerådet har inngått avtale med leverandør av et digitalt varslingssystem, og fellesråd kan bli med på løsningen helt gratis. Kirkeverger er invitert til webinar for å lære mer.

Illustrasjonsfoto: Bo Mathisen/Den norske kirke

Den norske kirke ved Kirkerådet har innført et digitalt system for varsling. Dette er et system der både ansatte, frivillige, praksisstudenter og lærlinger kan sende inn varsel om kritikkverdige forhold. Det er laget en egen varslingsside (kirken.no/varsling) for kirkens brukere og medlemmer – for eksempel de som deltar på en gudstjeneste, i en kirkelig handling eller et trosopplæringstiltak.

– Systemet er universelt utformet, sikrer anonymitet, mulighet for dialog med varsler og at den som varsler kan varsle muntlig, forteller HR-sjef i Kirkerådet Maude Chinhengo Hals.

Systemet legger til rette for ulike roller på ulike nivå, som sørger også for at riktig person får varselet og kan følge det opp.

– Kirkerådet har ansvar for at løsningen skal komme til nytte for begge arbeidsgiverlinjene og vil nå dekke kostnaden for alle fellesråd som ønsker å bli med, sier Hals. Digitaliseringsstyret i Den norske kirke har plassert systemeierskapet for løsningen i Kirkerådet.

Opplæringswebinar

I januar og februar vil det bli ukentlige webinar for kirkeverger som ønsker å få opplæring i verktøyet. Det vil bli vist hvordan portalen ser ut for varsler, hvordan saksbehandler og administrator kan behandle varsel. Underveis vil det bli mulighet for å stille spørsmål. Webinaret gjennomføres av ansatte i Mittvarsel, men er spesialtilpasset for Den norske kirke.

Meld deg på webinaret her

Bli med på felles varslingssystem

Kirkevergen eller daglig leder i fellesrådet kan opprette portal ved å kontakte Ingrid-Marie T. Lyster i Mittvarsel, via e-post ingrid-marie@mittvarsel.no.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"