Bor ikke Gud her lenger?

Kirkebyggene er verdifulle ressurser for lokalsamfunn og menigheter over hele landet. Men hvordan skal kirkene brukes når samfunnet og bomønstre endres? I november arrangeres nordisk kirkebyggkonferanse om ny og utvidet bruk av kirkebygg. Sett av datoen allerede nå!

Illustrasjonsfoto fra St. Petri kirke i Stavanger. (Foto: Kirkerådet).

Den norske kirke og Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo arrangerer nordisk konferanse om utvidet og ny bruk av kirkebygg, 22. og 23. november i år.

Kirker, uansett alder, er verdifulle ressurser for lokalsamfunn og menigheter over hele landet. Men endring av bosetting og livstil skaper nye behov og utfordringer. Hvordan kan vi møte disse på en kreativ måte, samtidig som kirkene opprettholder sine arkitektoniske og kulturhistoriske kvaliteter og verdier? 

Kirkebyggkonferansen «Bor ikke Gud her lenger?» åpner for den store, strategiske samtale om viktige problemstillinger for samfunn, kulturminnevern og ikke minst kirke i tiden fremover. 

Til denne tverrfaglige konferansen kommer det innledere fra Sverige, Danmark, Finland, England og Tyskland, i tillegg til norske arkitekter og kirkeledere. Disse tegner det store bildet, samtidig som de deler prinsipielle perspektiver og erfaringer fra konkrete prosjekter.

Riksantikvar Hanna Geiran, kirkerådsdirektør Ingrid Vad Nilsen og generalsekretær i Fortidsminneforeningen Ola Fjellheim møtes i panelsamtale omkring veien videre i vår norske virkelighet.

Mer informasjon, registrering og løpende oppdateringer finner du på aho.no

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"