100% MED

Hvert 6. kirkemedlem lever med en funksjonsvariasjon. Dette må kirken ta på alvor. Ingen skal ekskluderes, alle skal med. Da er kunnskap et viktig verktøy. Et nytt e-læringskurs gir konkrete forslag til hvordan kirken kan tilrettelegge.

Søreide menighet har blitt 100% MED-sertifisert. Foto: Jens Zeuthen Meyer

Har du møtt konfirmanter med sosial angst eller ADHD? Eller lurt på hvordan blinde kan lese Bibelen? Eller klødd deg i hodet over hvordan personen som sitter i rullestol skal komme seg inn i kirka?

E-læringskurs: 100% med

Hvert 6. kirkemedlem lever med en funksjonsvariasjon. Dette må kirken ta på alvor. Ingen skal ekskluderes, alle skal med. Da er kunnskap et viktig verktøy.

KABB – Kristent arbeid blant blinde og svaksynte har nå lansert e-læringskurset 100%. Kurset er utviklet med støtte fra Kirkerådet og er for alle som jobber i kirken.

Kurset har undertittel For å skape et godt sted å være. Kurset har 9 moduler og gir innsikt i ulike funksjonsvariasjoner og hvordan kirken kan tilrettelegge. 

– Av stor betydning

– Dette kurset trengs sårt i kirka vår, og jeg anbefaler det virkelig! 

Det sier Hanne Sveum Holm som er menighetspedagog i Kråkerøy menighet.

– For meg ga kurset en positiv vinkling på det at noen har behov for tilrettelegging, istedenfor at det er et ork. Kurset har supre forslag til tilrettelegging vi fint kan få til.  Det at staben blir utfordret sammen er kjempebra, sier Holm. 

Kirketjener Frode Waaler i Drømbak menighet er også fornøyd med kurset: 

– Jeg mener at kurset er av stor betydning for alle ansatte slik at vi kan møte alle personer på en god måte. 

Søreide menighet er 100% MED-sertifisert

Den 24. august mottok de ansatte i Søreide menighet 100% MED-sertifikatet. Sertifikasjonen og gratulasjon fikk de fra Hilde Løwén Grumstad som er organisasjonsdiakonen i KABB Kristent arbeid blant blinde og svaksynte overrekke. Løwén Grumstad har vært prosjektleder for utvikling av kurset. 

Sertifikasjonen ble gitt til Søreide menighet fordi alle ansatte allerede har tatt e-læringskurset 100% MED som KABB lanserte før sommeren. 

Mer informasjon

Du kan finne mer informasjon om kurset og lanseringswebinaret finner her: i ressursbanken.no

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"